1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας: 21.097 μέτρα με ιστορία και θάλασσα!

Ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Πάτρας αναμένεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και εκπληκτικές εικόνες σε όλους τους συμμετέχοντες!

1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας: 21.097 μέτρα με ιστορία και θάλασσα! Ο 1ιος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας θα πραγματοποιηθεί σε μια εντυπωσιακή διαδρομή

Η αντίστροφη μέτρηση για την 9η Απριλίου, ημέρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Πάτρας, έχει ήδη ξεκινήσει, με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις 1.300.
Ξέρετε, όμως, ποιο είναι το μεγάλο όπλο των διοργανωτών, το οποίο έχει οδηγήσει σε τόσες πολλές εγγραφές από όλη την Ελλάδα; Η απάντηση είναι απλή: Η ίδια η διαδρομή του αγώνα!
Είναι επίπεδη, ιδανική για γρήγορες επιδόσεις, πιστοποιημένη από επίσημο μετρητή της AIMS (απόσταση 21.097μ.), με εκκίνηση και τερματισμό στο ίδιο ακριβώς σημείο και κινείται κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.
Στη διαδρομή, μάλιστα, υπάρχει εύκολη πρόσβαση στους θεατές, καθώς θα μπορέσουν να δουν δύο φορές το πέρασμα των αθλητών, με τους δρομείς να διανύουν έναν επιμήκη κύκλο και να περνούν δύο φορές από το ίδιο σημείο με αντίθετη κατεύθυνση. Η αφετηρία του αγώνα θα είναι η πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α΄, οι δρομείς θα κατευθυνθούν παραλιακά μέχρι την Πλαζ κι αφού γυρίσουν προς το κέντρο της πόλης, θα συνεχίσουν νότια προς Βραχνέικα κι ακολούθως θα γυρίσουν και θα κατευθυνθούν, πάντα παραλιακά, προς το κέντρο της πόλης, οπότε και θα τερματίσουν στην πλατεία Γεωργίου Α΄.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
Η διοργάνωση αποτελεί την καλύτερη προβολή για την πόλη μας, καθώς οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλα τα μνημεία της πόλης (Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, παλαιά αρχοντικά και διατηρητέα κτήρια στο κέντρο, ερειπωμένα εργοστάσια Βιομηχανικής, νέο Λιμάνι, Αγιος Ανδρέας), αλλά και τα μοναδικά τοπία της περιοχής (Κάστρο, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Πλαζ, Ελος Αγυιάς, Πατραϊκός κόλπος και Παλιοβούνα στις απέναντι ακτές, Νότιο Πάρκο).

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
– Εκκίνηση από την πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α΄ προς την οδό Κορίνθου (με κατεύθυνση προς την Αθήνα)
– Στροφή αριστερά – οδός Ερμού
– Στροφή δεξιά – Οθωνος και Αμαλίας – συνέχεια στην Ηρώων Πολυτεχνείου
– Αναστροφή στο σημείο που συναντάει την οδό Παναγιώτη Κανελλόπουλου
– Ηρώων Πολυτεχνείου και συνέχεια στην Οθωνος και Αμαλίας και στην προέκτασή της προς Ακτή Δυμαίων και ΠΕΟ Πατρών-Πύργου
– Αναστροφή λίγο μετά το σημείο που συναντάει την 28η Οκτωβρίου
– Επιστροφή από ΠΕΟ Πατρών-Πύργου – Ακτή Δυμαίων
– Στροφή δεξιά στην Ερμού
– Στροφή δεξιά στην Κορίνθου
– Τερματισμός στην πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α΄.

 

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ