2 + 1 υπερτροφές που πρέπει να τρως κάθε μέρα για να έχεις μνήμη ελέφαντα

υπερτροφές

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν τη μνήμη τους καθώς μεγαλώνουν. Εάν είσαι άνω των 40 ετών και συνειδητοποιείς ότι η μνήμη σου δεν είναι όπως παλιά, δεν είσαι η μόνη, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις την επιδείνωση της κατάστασης. Εκτός από την προσθήκη μιας σειράς υγιεινών συνηθειών, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις προτεραιότητα σε μια δίαιτα φιλική προς τον εγκέφαλό σου.

Σύμφωνα με το SheFinds, υπάρχουν διάφοροι τύποι επεξεργασμένων τροφίμων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον εγκέφαλό μας και να επιδεινώσουν τα προβλήματα μνήμης. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν επίσης πολλές γευστικές, θρεπτικές υπερτροφές που μπορείς να προσθέσεις στο πιάτο σου σε καθημερινή βάση, προκειμένου να διατηρήσεις τον νου σου σε εξαιρετική φόρμα.

1. Φυλλώδη πράσινα

Μπορεί να είναι απίθανο ότι τα φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι και το λάχανο είναι πάντα καλό να χωρούν στα γεύματά μας, αλλά σοβαρά: μπορούν να κάνουν θαύματα για τον εγκέφαλό μας, ειδικά όταν πρόκειται για τη μνήμη και τη διάθεσή μας.

Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο και το ελβετικό σέσκουλο είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν κρίσιμο ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και έχουν συσχετιστεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και ρύθμιση της διάθεσης.

2. Μύρτιλα

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συγκεκριμένα φλαβονοειδή που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία έχουν συσχετιστεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και μνήμη. Βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές, που μπορούν να συμβάλουν στη γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία. Οι ενώσεις τους έχει ακόμη αποδειχθεί ότι ενισχύουν την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και αυξάνουν την πλαστικότητα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη μνήμη και τη μάθηση. Απίστευτος!

3. Λιπαρά ψάρια

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της ρύθμισης της διάθεσης. Αυτά τα υγιή λίπη βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στον εγκέφαλο, βελτιώνουν τη ροή του αίματος και υποστηρίζουν την ανάπτυξη και ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων.