Πάτρα: 20 ευρώ στο γυμναστήριο και 80 για rapid test

«Αυτό θα είναι το τελείωμα για πολλά γυμναστήρια», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Αχαΐας Θάνος Κονδύλης. Το μέτρο που εισήγαγε η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα ευνοήσει τη μαύρη αγορά.

γυμναστήριο

Αβάσιμα, ακατανόητα και ανεδαφικά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Αχαΐας Θάνος Κονδύλης, τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων, προβλέποντας ότι θα ωθήσουν πολλές επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα χάσουν τη μισή πελατεία τους, η οποία αποτελείται κυρίως από άτομα κάτω των 30 ετών, που είναι ανεμβολίαστοι στην πλειοψηφία τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να προσέρχονται στα γυμναστήρια μετά τις 13 Σεπτεμβρίου, μόνο με την προσκόμιση rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 48ωρο και θα πληρώνεται με δικά τους έξοδα.
Αυτό σημαίνει ότι το μηνιαίο κόστος αγοράς των rapid test για τους ανεμβολίαστους πελάτες των γυμναστηρίων, θα είναι διπλάσιο από την υπηρεσία που πλήρωναν μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια θα εγκαταλείψουν τους χώρους των γυμναστηρίων και οι επιχειρήσεις του κλάδου εκτιμούν ότι θα χάσουν τη μισή πελατεία τους, η οποία αποτελείται κυρίως από άτομα κάτω των 30 ετών, που είναι ανεμβολίαστοι στην πλειοψηφία τους.

Κονδύλης e1630004336163«Αυτό θα είναι το τελείωμα για πολλά γυμναστήρια», τόνισε ο Θάνος Κονδύλης, προβλέποντας ότι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι θα κατευθυνθούν σε παράνομους χώρους που ξεφύτρωσαν κατά δεκάδες στη διάρκεια της καραντίνας και λειτουργούν ακόμα και σήμερα σε διαμερίσματα, πυλωτές και υπόγεια, χωρίς άδεια, έλεγχο και όρους υγιεινής.
Ο κ. Κονδύλης εκτιμά ότι στην Αχαΐα για κάθε νόμιμο γυμναστήριο, λειτουργεί και ένας παράνομος χώρος. Σήμερα στην Αχαΐα υπάρχουν 95 νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου, οπότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος. «Θα επιβιώσουν τα υπόγεια και όχι οι νόμιμες επιχειρήσεις» είπε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του κλαδικού οργάνου των γυμναστηρίων, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας στο Γραφείο του πρωθυπουργού, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, εκφράζοντας την αντίθεσή του. Το υπόμνημα αυτό θα κοινοποιηθεί και στους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και σε τοπικό επίπεδο. Ο Θάνος Κονδύλης δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι θα εισηγηθεί στον σύλλογο 24ωρη απεργία στις 13 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και παράσταση στην Περιφέρεια και στους βουλευτές για να τους ενημερώσουν για τις διαστάσεις του προβλήματος.
Οπως τονίζουν οι γυμναστηριούχοι, ο μήνας Σεπτέμβριος από τον οποίο θα εφαρμοστεί το μέτρο των υποχρεωτικών rapid test 48 ωρών για τους ανεμβολίαστους πελάτες τους, είναι ο μήνας που έχει τις περισσότερες εγγραφές μελών, καθώς και ανανεώσεις ετήσιων προγραμμάτων σωματικής άσκησης, οπότε το μέτρο αυτό θα αποτελέσει σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα των εγγραφών στα γυμναστήρια.
Για όλο το διάστημα υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους, τα γυμναστήρια υποχρεώθηκαν από την Πολιτεία είτε να επεκτείνουν στα μέλη τους ακέραιο το διάστημα παροχής των υπηρεσιών τους το οποίο απωλέσθηκε, είτε να επιστρέψουν στα μέλη τους χρήματα τα οποία αντιστοιχούσαν σε προπληρωμένα προγράμματα.
Παρά τις έντονες διεκδικήσεις για τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων στήριξης των γυμναστηρίων από την Πολιτεία, δεν υπήρξαν, πέρα από τα οριζόντια μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων.
Μετά την επαναλειτουργία τους τον περασμένο Ιούνιο, κλήθηκαν να εφαρμόσουν σκληρά Υγειονομικά Πρωτόκολλα, τα οποία περιορίζουν σημαντικά την προσέλευση κοινού.
Πλέον, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο κλάδος θα θεωρεί μονόδρομο την επιδότηση των πάγιων δαπανών για το 70% της πελατείας που εκτιμά ότι θα χάσει.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

lae drasi kataggelia
kart
bar 780x451 1
kart 1