Τουρκία: Η Άγκυρα ζήτησε από τα ΗΑΕ να συλλάβουν και να εκδώσουν τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ

O 50χρονος Πεκέρ έγινε γνωστός τα χρόνια του 90 ως αρχηγός συμμοριών και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση το 2007 για εγκλήματα που περιλαμβάνουν τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Αποφυλακίστηκε πριν από μερικά χρόνια.

Τουρκία: Η Άγκυρα ζήτησε από τα ΗΑΕ να συλλάβουν και να εκδώσουν τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ζήτησε από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συλλάβουν και να εκδώσουν στην Τουρκία τον καταδικασμένο αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, μετά την έκδοση κόκκινης ειδοποίησης από την Interpol.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu ο 50χρονος Πεκέρ έγινε γνωστός τα χρόνια του 90 ως αρχηγός συμμοριών και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση το 2007 για εγκλήματα που περιλαμβάνουν τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Αποφυλακίστηκε πριν από μερικά χρόνια.

 

Τα βίντεο του αρχιμαφιόζου Πέκερ

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν μια άλλη έρευνα για τον Σεντάτ Πεκέρ τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου. Λίγο αργότερα ο Πεκέρ ξεκίνησε να αναρτά βίντεο στο YouTube με λεπτομέρειες για υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ερντογάν. Ανάμεσα σε αυτούς που κατονομάζονται είναι και ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Ερντογάν αρνείται τις καταγγελίες. Στα βίντεο αυτά, για τα οποία ο Πεκέρ δεν έχει ακόμη παρουσιάσει αποδείξεις, μιλάει για ύποπτους θανάτους, βιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Τα πολιτικά κόμματα έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν τις καταγγελίες με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να ζητεί την παραίτηση του Σοϊλού.

Το 48% των ερωτηθέντων σε μια δημοσκόπηση θεωρεί αξιόπιστους τους ισχυρισμούς του, όπως είχε διαπιστώσει τον Μάιο η εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll.

Τα βίντεο γυρίστηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα οποία η Τουρκία είχε στο παρελθόν πολύ κακές σχέσεις,. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο η Άγκυρα επιδόθηκε σε μια εντατική προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων, με τις δύο χώρες να υπογράφουν πρόσφατα 13 συμφωνίες σε διάφορους τομείς.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε επίθεση εναντίον της χώρας τα βίντεο του Πεκέρ, τα οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία.

Το Ρόιτερς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο Πεκέρ βρίσκεται στη αραβική χώρα του Κόλπου, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι. Στο παρελθόν ο Πεκέρ είχε στηρίξει τις προσπάθειες επανεκλογής του Ερντογάν.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ