2+1 Πατρινοί έχουν κλείσει θέση για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

Παρίσι

Μετρώντας πλέον αντίστροφα για την διεξαγωγή των φετινών Ολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και μπορούμε να πούμε ότι το πατρινό «χρώμα» σε επίπεδο αθλητών, θα είναι «φτωχό».

Το λέμε αυτό γιατί μέχρι στιγμής η μοναδική πατρινή αθλήτρια που έχει κλείσει θέση είναι η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού Νόρα Δράκου η οποία θα συμμετάσχει στη σκυταλοδρομία mixed 4X100 και μάλιστα με την παρουσία της εκεί θα καταγράψει ρεκόρ, καθώς θα γίνει η μοναδική πατρινή με παρουσία σε 4 συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

Ο άλλος αθλητής δεν είναι πατρινός, αλλά ανήκει σε ομάδα της Πάτρας και μιλάμε για τον ελληνοκαναδο αθλητή του «Ιάσωνα» Κάμερον-Αλέξανδρο Μαραμενίδη ο οποίος κέρδισε τη θέση του στη Ολυμπιάδα για το αγώνισμα της αετοσανίδας ή αλλιώς FORMULA KITE.

Μετά από τους δύο αυτούς αθλητές δεν βλέπουμε καμία άλλη συμμετοχή, καθώς και άλλες προσπάθειες που έγιναν δεν καρποφόρησαν, όπως η ταλαντούχα αθλήτρια του ΑΣ Ατλας Νάσια Μεσίρη στην ενόργανη γυμναστική που τα έδωσε όλα στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας, αλλά δεν τα κατάφερε να εξασφαλίσει ολυμπιακό «εισιτήριο», ενώ και στην πυγμαχία υπήρχαν πατρινοί που πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν να βρεθούν σε τροχιά πρόκρισης.
ΤΟ ΠΟΛΟ, Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε επίπεδο παραγόντων έχουμε σίγουρα μια συμμετοχή για το Παρίσι, τον πατρινό πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλη Διαμαντόπουλο.
Ηδη τρεις ποδηλάτες έχουν κλείσει θέση για τους Ολυμπιακούς και ίσως ο αριθμός αυτός μεγαλώσει το επόμενο διάστημα.
Βέβαια επειδή ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διορίες που έχουν δικαίωμα οι αθλητές να πιάσουν τα όρια θα περιμένουμε λίγο να δούμε αν η «φτωχή» αυτή λίστα μεγαλώσει κατά ένα ή δυο άτομα και η Πάτρα έχει έξτρα λόγους για να χαμογελάσει το φετινό καλοκαίρι.
Για παράδειγμα η εθνική ομάδα μπάσκετ παίζει αρχές Ιουλίου στο Προολυμπιακό τουρνουά που φιλοξενείται στην Αθήνα και αν κατακτήσει την 1η θέση, τότε παίρνει την πρόκριση για το Παρίσι.
Αν συμβεί αυτό τότε η Πάτρα θα στείλει ένα ακόμα εκπρόσωπο και αναφερόμαστε στον πατρινό πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγελη Λιόλιο.
Σε αντίθεση με την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, όπου στις κλήσεις του Βλάχου για προετοιμασία δεν υπάρχει Πατρινός, στην προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, έχουν κληθεί δύο πατρινές, η Ντένια Κουρέτα που παίζει στη Γλυφάδα-αν και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό- και η Αριάδνη Καραμπέτσου του Εθνικού.
Υπάρχει κρυφή ελπίδα ότι είτε και οι δύο, είτε μια από τις δύο θα είναι στην τελική επιλογή της Αλεξία Καμμένου, κάτι που θα ανακοινωθεί λογικά σε λίγες μέρες.