Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι νικητές και οι επιδόσεις των Πατρινών

Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο 10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας με πολλά ρεκόρ και υψηλές επιδόσεις

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι νικητές και οι επιδόσεις των Πατρινών

Ο Αλεξάντρου Κορνέσκι από τη Ρουμανία – που σημείωσε ρεκόρ διαδρομής με 1.07.26 – και η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν οι νικητές στον Διεθνή 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που είναι αφιερωμένος από πέρυσι στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Αμέσως μετά τον τερματισμό ο Αλεξάντρου Κορνέσκι που κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής που είχε ο Παναγιώτης Καραΐσκος από το 2019 (1:08.04 ) δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδόση μου. Χαίρομαι πολύ για τον χρόνο που έκανα”.

Ο αθλητής του Πανελληνίου Παναγιώτης Καραϊσκος στέφθηκε νικητής για τέταρτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου. Κάλυψε την απόσταση σε 1.07.45, βελτιώνοντας τη δική του προηγούμενη επίδοση.

Μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού δήλωσε“Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη μου. Οι δύσκολες συνθήκες μας τρομάξανε. Βοηθήθηκα πολύ από έναν ξένο πρωταθλητή που ήρθε από τη Ρουμανία στη διάρκεια του αγώνα, τον βοήθησα κι εγώ και βγήκε αυτό το απότελεσμα. Με κέρδισε στο τέλος, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Ήμουν πολύ άτυχος που έχασα τον Μαραθώνιο της Αθήνας, λόγω κορωνοϊου. Ο σημερινός αγώνας έδειξε ότι είμαι σε καλή κατάσταση και συνεχίζουμε για τον Μαραθώνιο”.

Τρίτος στον Ημιμαραθώνιο και δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισε ο Δημήτρης Τσάκαλος του ΓΣ Αμαρουσίου Αττικής με χρόνο 1.09.20. “Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία με πολλές αλλαγές στη διαδρομή: χιόνι, βροχή, αέρας. Ήρθα από τη Γερμανία. Είχε 15 βαθμούς με ήλιο και περίμενα έναν αγώνα με καλό καιρό, αλλά δεν μας βγήκε. Ο αθλήτης, όμως, πρέπει να είναι παντώς καιρού. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κυνήγησα το καλύτερο δυνατό που μπορούσα να πετύχω κι ελπίζω η επόμενη σεζόν να ακολουθήσει σε ανάλογα επίπεδα”.

Τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο δρομέας του Ολυμπιακού Γιώργος Καλαπόδης με 1.09.32

Ο Γιώργος Σταμούλης αναδείχθηκε νικητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον αγώνα των 5χλμ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Ο αθλητής που τερμάτισε με χρόνο 15.23 βελτιώνοντας όχι μόνο την περυσινή του επίδοση στον ίδιο αγώνα (15.46), αλλά πετυχαίνοντας και ρεκόρ αγώνα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 15.30 και το είχε πετύχει ο Χρήστος Καλλίας το 2017.

“Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Διεκδίκησα και πάλι τον τίτλο. Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από πέρυσι. Βελτίωσα το προσωπικό μου ρεκόρ και τώρα επικεντρώνομαι στον ανοικτό στίβο μαζί με τον προπονητή μου”.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Σουκούλης (ΑΟ Πανναξιακός) με 16.06 και στην τρίτη ο Βικένζι Σεμπάστιαν Τόμσεν από τις ΗΠΑ με 16.03

Τις απονομές των νικητών του Ημιμαραθωνίου έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος και η Β Ειδική Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παρασκευή Παχατουρίδου.

Στις γυναίκες, πρώτη στον Διεθνή και νστο πανελλήνιο πρωτάθλημα, τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) με χρόνο 1.19.42. Η Ασημακοπούλου στέφθηκε για τρίτη φορά πανελληνιονίκης στο αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου νικήτρια τα τελευταία τρία χρόνια.

Η πρωταθλήτριά μετά τον τερματισμό της δήλωσε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την επίδοσή μου. Είχα μια μικρή διακοπή στον αγώνα, αλλά κατάφερα να ξαναμπώ και να κερδίσω. Συγχαρητήρια και στις συναθλήτριες μου”.

Δεύτερη κατετάγη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας) με χρόνο 1.20.03 και τρίτη τερμάτισε η Ειρήνη-Ρια Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1.22.57.

Η Εμη Σαπίου του Αθηνόδωρου εντυπωσίασε με 1.27.38 (κ.χ. 1.27.36), τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα των γυναικων και 2η στην ηλικιακή της κατηγορία.

Σταθερός στις υψηλές επιδόσεις του ο Δημήτρης Τασσόπουλος, τερμάτισε στην 6η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία με χρόνο 1.17.51.

Ο Διονύσης Παπαηλιόπουλος τερμάτισε 10ος στην ηλικιακή του κατηγορία με επίδοση 1.30.19 (κ.χ. 1.30.14), ενώ ο Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος τερμάτισε 54ος στην ηλικιακή του κατηγορία με επίδοση 1.44.46 (κ.χ. 1.44.41).

Η Ελένη Κυδωνιάτη του Πέλοπα τερμάτισε στην 31η θέση της γενικής με χρόνο 1:39:34.

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ