Επισκέψεις μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα στο Καρναβαλικό Συνεργείο – ΦΩΤΟ

Είδαν από κοντά την σημαντική εργασία και την τεχνοτροπία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Επισκέψεις μαθητών απ' όλη την Ελλάδα στο Καρναβαλικό Συνεργείο - ΦΩΤΟ

Το Καρναβαλικό Συνεργείο ως κινητήριος μοχλός και μονάδα παραγωγής των καρναβαλικών αρμάτων και κατασκευών υποδέχεται επισκέψεις διατηρώντας τον σημαντικό εκπαιδευτικό του ρόλο.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων και εκπαιδευτικών ομάδων από όλη την Ελλάδα που έχουν εντάξει την Πάτρα ως προορισμό των εκδρομών τους.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στο πλαίσιο της εκδρομής της στην Πάτρα, 45 μαθητές και 3 καθηγητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας επισκέφτηκαν το Καρναβαλικό Συνεργείο όπου είδαν και έμαθαν πώς γίνεται η προετοιμασία για το Πατρινό Καρναβάλι και πώς κατασκευάζονται τα καρναβαλικά άρματα και τα υπόλοιπα καρναβαλικά στοιχεία ανακαλύπτοντας την ιδιαίτερη τεχνογνωσία και την καλλιτεχνική δημιουργία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του εργαστηρίου, που το έχουν καταστήσει μοναδικό στο είδος του σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και καίρια στοιχεία του καρναβαλικού πολιτισμού της πόλης που αναδεικνύονται στη δημιουργική αυτή διαδικασία κατασκευής.

Επισκέψεις μαθητών απ' όλη την Ελλάδα στο Καρναβαλικό Συνεργείο - ΦΩΤΟ

Επισκέψεις μαθητών απ' όλη την Ελλάδα στο Καρναβαλικό Συνεργείο - ΦΩΤΟ

Την Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη 17 μαθητών και 3 καθηγητών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα την Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης του 9ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. & 1ου Ε.Κ. Πάτρας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Συναντήσεις με τον πολιτισμό της πόλης μας» που ανάπτυξαν και υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Αριστομένης Χατζήπαπας και Παναγιώτης Σοφιανόπουλος. Η επίσκεψη ήταν μέρος της εκπαιδευτικής πολιτιστικής πρότασης του εικαστικού event «Η Κυρία των Τιμών» και ταυτόχρονα δημιουργία μαθητείας για την ειδικότητα της Συντήρησης Τέχνης για το Πατρινό Καρναβάλι.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε την πρόσφατη επίσκεψη τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάτρα μαθητών του Λυκείου Αλιάρτου Βοιωτίας, που μαζί με καθηγητές τους ενέταξαν, μαζί με άλλα σημαντικά αξιοθέατα, το Καρναβαλικό Εργαστήρι στο πρόγραμμα των κύριων σταθμών τους. Εκεί οι μαθητές είχαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωρίσουν τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμό της πόλης, το Καρναβάλι της Πάτρας, που αποτελεί ξεχωριστό και αγαπημένο πόλο έλξης και για τη νεολαία.

Επισκέψεις μαθητών απ' όλη την Ελλάδα στο Καρναβαλικό Συνεργείο - ΦΩΤΟ

Επισκέψεις μαθητών απ' όλη την Ελλάδα στο Καρναβαλικό Συνεργείο - ΦΩΤΟ Επισκέψεις μαθητών απ' όλη την Ελλάδα στο Καρναβαλικό Συνεργείο - ΦΩΤΟ

Αναμφίβολα το κομμάτι αυτό των επισκέψεων στο Καρναβαλικό Συνεργείο αποτελεί προτεραιότητα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας αφού ο εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός ρόλος του εργαστηρίου υπογραμμίζεται στη σημαντική του διάσταση για διαφήμιση του θεσμού σε πανελλαδική κλίμακα αλλά και την προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος στην πόλη.

Τόσο τα καρναβαλικά δημιουργικά εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία όσο και οι επισκέψεις στο Καρναβαλικό Συνεργείο, πυλώνα δημιουργίας και γέννησης των κατασκευών, αποδεικνύουν τον διαχρονικό εκπαιδευτικό ρόλο του Πατρινού Καρναβαλιού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους που εκτείνεται πλέον της καρναβαλικής περιόδου.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ