Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών: Καταγγελίες για τη διαδικασία εκλογής Γενικών Διευθυντών

Μεθοδεύσεις στη διαδικασία για την επιλογή προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος.

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών: Καταγγελίες για τη διαδικασία εκλογής Γενικών Διευθυντών

Την  αντίδρασή τους για τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζουν μέσω ανακοίνωσης τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, καταγγέλλοντας την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις του Ιδρύματος, φάνηκε ξεκάθαρα ότι και η Διοίκηση με την εισήγησή της, αλλά και η Σύγκλητος, λειτουργώντας σαν ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αξιοποίησαν τον αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό νόμο (4915/22), ο οποίος αφενός μεν δίνει τη δυνατότητα να κριθεί εκ νέου από τη Σύγκλητο η συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών, συνάφεια η οποία έχει κριθεί από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια, αφετέρου πριμοδοτεί δυσανάλογα την συνέντευξη, αλλά και επιτρέπει τον αποκλεισμό των υποψηφίων που έλαβαν στη συνέντευξη βαθμό κάτω από τη βάση.
Είναι οφθαλμοφανές ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε για να εξυπηρετεί σκοπιμότητες και να διευκολύνει την επιλογή των εκλεκτών των Πρυτανικών Αρχών, καταστρατηγώντας τις αρχές τις αξιοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης.

Από ενστάσεις που υποβλήθηκαν στη Σύγκλητο και κοινοποιήθηκαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά και από καταγγελίες συναδέλφων υποψηφίων για τις θέσεις αυτές, διαπιστώθηκε ότι:

Η Σύγκλητος έκρινε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών ως μη συναφείς εντελώς αυθαίρετα και χωρίς αιτιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος, ακόμα και τίτλους που απονεμήθηκαν από Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν έγινε ορθή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε θέσεις ευθύνης των υποψηφίων των οποίων ακυρώθηκαν οι πράξεις τοποθέτησης σε θέσεις προϊσταμένων της προηγούμενης Πρυτανικής Αρχής, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου, βάσει της έκθεσης της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας που τις έκρινε ως παράνομες.

Ακύρωσε όλες τις τοποθετήσεις της προηγούμενης Πρυτανικής Αρχής ως παράνομες (έκθεση της ΕΑΔ) εκτός από μία με στόχο τον αποκλεισμό ακόμα και από την υποψηφιότητα για τις θέσεις των Γ. Διευθυντών

Η Σύγκλητος βαθμολόγησε τη συνέντευξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποψηφίων με βαθμό κάτω από τη βάση, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο ικανότατα και έμπειρα στελέχη ακόμα και από τον πίνακα φθίνουσας σειράς κατάταξης.

Η μεθόδευση της Διοίκησης, προκειμένου να περάσουν οι επιλογές της, είναι εμφανής και στους πλέον αδαείς.

Είναι φανερό ότι, μπροστά στις επιλογές της, η Πρυτανική αρχή αδιαφορεί για την αξιοκρατία, αλλά και την αξιοπιστία και το κύρος του Ιδρύματος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών, προκρίνοντας πάντα την αξιοκρατία, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, καταγγέλλει τις παραπάνω μεθοδεύσεις, στέκεται στο πλευρό των μελών του Συλλόγου μας που αδικήθηκαν από την εν λόγω διαδικασία και δηλώνει σταθερά αντίθετο σε κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα την νομιμότητα».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ