Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τη Διεθνή Ημέρα των Νοσηλευτριών

Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για την 12η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα των νοσηλευτριών.

Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τη Διεθνή Ημέρα των Νοσηλευτριών

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας των Νοσηλευτριών που τιμάται στις 12 Μαΐου από αναγνωρισμένους φορείς Υγείας σε παγκόσμια επίπεδο ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης προχώρησε σε δήλωση.

«Δηλώνω εγκάρδια, εκτίμηση και αναγνώριση στην ανιδιοτελή προσφορά της «ραχοκοκαλιάς» του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας στους δύσκολους υγειονομικούς καιρούς που βιώνουμε στα χρόνια της πανδημίας.

Είτε με πανδημία, είτε χωρίς πανδημία, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αποτελούν τον βασικό κορμό για την παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης μέσα σε κάθε νοσοκομειακή δομή. Η επαγγελματική τους κατάρτιση, η συνεχής ανανέωση γνώσεων περί της εφαρμογής νέων κλινικών μεθόδων, η διεύρυνση των επιστημονικών οριζόντων τους μέσω της τεχνολογίας αποτελούν μερικά από τα εχέγγυα για τη συνεχή και σταθερή αναβάθμιση και ανανέωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παράλληλα, διαμορφώνουν επαγγελματικά πλαίσια και καθορίζουν νέους στόχους με τελικό αποδέκτη τον πολίτη-ασθενή σε ένα σύστημα υγειονομικής επάρκειας και αποτελεσματικότητας.

Είναι αλήθεια ότι οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές που εργάζονται σε κάθε υγειονομική μας δομή ανήκουν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού μετώπου, στις κατηγορίες των πιο σκληρά δοκιμασμένων στελεχών υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, μαζί με το ιατρικό προσωπικό. Με σκληρή δουλειά, απόλυτη αφοσίωση στα επαγγελματικά τους καθήκοντα, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, με γνώμονα τη φροντίδα του άνθρωπου που υποφέρει στη νοσηλευτική κλίνη και πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, για να ξεπεράσουν και οι ασθενείς τον κίνδυνο.

Ας είμαστε δίπλα τους να τους στηρίζουμε με ποικίλες διαρθρωτικές και γραφειοκρατικές ανακατατάξεις, ώστε να εξασφαλίζεται για αυτούς ένα ποιοτικό εργασιακό περιβάλλον σε θεσμικό επίπεδο. Έτσι μπορούμε να πορευτούμε από εδώ και πέρα, με σταθερά υγειονομικά βήματα. Χάρη σε αυτούς κερδίσαμε ζωές μέσα στα νοσοκομεία μας και όλοι μαζί ας κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω και έξω από τις υγειονομικές μας δομές».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξαρση της μωβ μέδουσας στις ελληνικές θάλασσες και φέτος το καλοκαίρι -Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει
Ευλογιά των πιθήκων: Πόσο επικίνδυνη είναι – Τι θεραπείες υπάρχουν
Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νόσο
Ευλογιά των πιθήκων: Δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος