Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου για την ρήτρα αναπροσαρμογής: «Αδικία η εξαίρεση των επιχειρήσεων» – ΦΩΤΟ

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου για την ρήτρα αναπροσαρμογής: «Αδικία η εξαίρεση των επιχειρήσεων» - ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου στα γραφεία του ΕΕΣΠ η ενημερωτική ημερίδα «Ενεργειακό Κόστος – Ρήτρα Αναπροσαρμογής».

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ και της Ομοσπονδίας κ. Βαγενάς στην εισήγησή του μίλησε για την αδικία της εξαίρεσης των επιχειρήσεων από τα έστω ανεπαρκή μέτρα που εξήγγειλε κυβέρνηση, για το στέγνωμα της αγοράς λόγω της αφαίμαξης των καταναλωτών μέσω των εξωφρενικών λογαριασμών ρεύματος, για τον κίνδυνο νέων λουκέτων και την ανάγκη συλλογικής, συντονισμένης δράσης φορέων και κοινωνίας. Ανακοίνωσε ότι ανάλογες ημερίδες και πρωτοβουλίες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις και συλλόγους της Ομοσπονδίας.

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου για την ρήτρα αναπροσαρμογής: «Αδικία η εξαίρεση των επιχειρήσεων» - ΦΩΤΟ

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους. Στην παράνομη επιβολή της «ρήτρας αναπροσαρμογής» μέσω του «Χρηματιστηρίου Ενέργειας» που εδρεύει στην Ολλανδία και μέσω της οποίας κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα οι πάροχοι. Στην ανυπαρξία ελέγχων από την ΡΑΕ που ουσιαστικά στηρίζει τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια σε βάρος του λαού. Στην ανεπάρκεια και τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης από τα οποία μάλιστα εξαιρούνται οι επιχειρήσεις.

Στην ανάγκη η ενέργεια που αποτελεί κοινωνικό αγαθό να έχει δημόσιο χαρακτήρα και να μην αποτελεί πεδίο πλουτισμού για λίγους και εξαθλίωσης για τους πολλούς. Για την ανυπαρξία σοβαρής ενεργειακής εθνικής πολιτικής και σχεδιασμού.

Κοινή διαπίστωση ότι οι αντίδραση μας πρέπει να είναι συλλογική. Η κυβέρνηση πρέπει να πιεστεί να δώσει λύση με νομοθετική παρέμβαση. Η συλλογική αγωγή που ετοιμάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) πέρα των ασφαλιστικών μέτρων που θα επιτύχει για την αναστολή της ‘ρήτρας αναπροσαρμογής’ συμβάλλει και προς αυτή την κατεύθυνσή.

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου για την ρήτρα αναπροσαρμογής: «Αδικία η εξαίρεση των επιχειρήσεων» - ΦΩΤΟ

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι με πολύ χαμηλό κόστος μπορούν να συμμετέχουν στην Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ και να ενημερωθούν αναλυτικά για αυτή στην διεύθυνση www.syllogiki-inka.gr και στο τηλέφωνο 2110135199. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέχρι 28 Μαΐου διότι η εκδίκαση έχει οριστεί στις αρχές Ιουνίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου κ. Ζούπας , ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Λεχουρίτης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παππάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Αϊβαλής. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τηλιγάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης κ. Καρβουνάρης, οι βουλευτές Αχαΐας κα Αναγνωστοπούλου και κ. Μάρκου ενώ επιστολή έστειλε και ο κ. Τσιγκρής.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ