Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας: Τι γίνεται με τον ΧΑΔΑ

Απέστειλαν επιστολή τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στο Δήμο Αιγιάλειας.

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας: Τι γίνεται με τον ΧΑΔΑ

Επιστολή στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ) και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στο Δήμο Αιγιάλειας απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, σχετικά με την κατάσταση στον ΧΥΤΑ και τη λειτουργία του ΧΑΔΑ.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «Α. Από τον Ιανουάριο του 2019 ο ΧΥΤΑ Αιγείρας βρίσκεται εκτός λειτουργίας μετά από τις μαχητικές και μεγάλης διάρκειας κινητοποιήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου.

Β. Το έγγραφο με Α.Π. 228295 της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που από 28/12/2020 απεστάλη στην υπηρεσία σας, με θέμα “Διακοπή διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο “ΧΥΤΑ 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Αχαΐας στη θέση “Κακιχούνη” της ΔΕ Αιγείρας (ΠΕΤ 1907140725)”αναφέρει την διακοπή της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο, ενώ ο σχετικός φάκελος τίθεται στο αρχείο.

Γ. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου αναφέρει σειρά μέτρων που διατάσσει να παρθούν ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η ρύπανση του περιβάλλοντος από τον καρκινογόνο ΧΥΤΑ».

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας θέτει και μία σειρά ερωτημάτων, τα οποία είναι τα εξής:

«1. Πώς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
2. Τί εργασίες έχουν προγραμματιστεί και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους ώστε να περιοριστεί η ρύπανση από τον ΧΥΤΑ όπως έχει διατάξει το δικαστήριο.
3. Ποιες αναλύσεις και αποτελέσματα τους έχει πραγματοποιήσει και προσκομίσει μέχρι σήμερα ο Δήμος Αιγιάλειας.
4. Γιατί δεν λαμβάνεται απόφαση οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας, ώστε να προγραμματιστούν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου και επιστροφής του στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ