Πάτρα: Εβδομάδα περιβάλλοντος στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου – «Δες το σφαιρικά»

Περιλαμβάνει δράσεις για το κοινό αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με στόχο οι συμμετέχοντες/ουσες να ενημερωθούν, κατά τρόπο συνολικό, για το περιβάλλον.

Πάτρα: Εβδομάδα περιβάλλοντος στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου - «Δες το σφαιρικά»

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων μαζί με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διοργανώνουν την Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2022 με τίτλο «Δες το Σφαιρικά».

Το «Δες το Σφαιρικά» ξεκινά σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή στις 10 Ιουνίου.

Περιλαμβάνει δράσεις για το κοινό αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με στόχο οι συμμετέχοντες/ουσες να ενημερωθούν, κατά τρόπο συνολικό, για το περιβάλλον, ως κοινό τόπο επιβίωσης των ειδών του πλανήτη αλλά και ανατροφοδότησης του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η σφαιρική αντιμετώπιση της φύσης, της φυσικής εξέλιξης και της ανθρώπινης δραστηριότητας δίνει τη δυνατότητα μιας αντικειμενικής ερμηνείας των φαινομένων, σχετικά με την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και αναδεικνύει την αξία της φύσης και του περιβάλλοντος ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως προϊόν.

Πρόγραμμα:

Σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου, 10.30 – 12.30: «Κάνουμε το βυθό της θάλασσας… γυαλί!» – Περισυλλογή και ανάσυρση απορριμμάτων στη Μαρίνα Πατρών από μέλη του Καταδυτικού Κέντρου «Ionian Divers».

Δευτέρα 6 – 9 Ιουνίου, 9.00 – 12.00: «Δες το Σφαιρικά» – Εκπαιδευτική ενότητα δράσεων για σχολεία Α/βάθμιας Εκπαίδευσης στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ ΕΟΤ)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 17.30 – 21.30: «Γιορτάζουμε το Περιβάλλον… πάμε Νότιο Πάρκο»:

• υπαίθρια έκθεση για τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Πατρεών

• βιωματικό περιβαλλοντικό εργαστήρι

• παράσταση θεάτρου σκιών στις 19.30 «Καραγκιόζης και ανακύκλωση στα χρώματα του καρναβαλιού» από το

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ στο Νότιο Πάρκο.

Παρασκευή 10 Ιουνίου: Κλείσιμο Εκπαιδευτικών Δράσεων με μαθητικές ομάδες στο Άνω Καστρίτσι.

Στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2022 – «Δες το Σφαιρικά» συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός φορέων, οι οποίοι προχώρησαν σε σύσκεψη, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και του αντιδημάρχου, Νίκου Ασπράγκαθου. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες, ο Γεώργιος Μαγιάκης, Βοηθός Δημάρχου για τον Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, η Ελένη Αντωνακοπούλου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ιωάννα Παπαϊωάννου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ο Σταύρος Καλαϊτζίδης, καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας, η Ελένη Ζαγγανά, καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας, η Αλεξάνδρα Αγγελίδου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Νομού Αχαΐας, ο Λάμπης Χρυσικόπουλος, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καστριτσίου, ο Κώστας Κωνσταντακόπουλος περιβαλλοντολόγος του Τμήματος Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, ο Χρήστος Γιαννόπουλος, υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων και η Νέλλη Ζαμπατιώτη, θεατρολόγος στο ΚΔΑΠ του Κοινωνικού Οργανισμού. Στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά» συμμετέχει ακόμη, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας – Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, με την υποστήριξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πατρέων, καθώς και η Χριστίνα Καρούσου, γεωπόνος του Δήμου Πατρέων.

Για τη δράση συνέβαλαν: το Καρναβαλικό Συνεργείο και η Κ.Ε.ΔΗ.Π – Καρναβάλι Πάτρας με τη δημιουργία κατασκευών για το πρόγραμμα, καθώς και η Διονυσία Αντωνακοπούλου για το δημιουργικό της αφίσας.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ