Σύντομη συνομιλία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Να σταματήσουν οι εντάσεις κάλεσε τον Ακάρ ο Παναγιωτόπουλος

Σύντομη συνομιλία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σύντομη συνομιλία είχε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ μεταξύ των δύο ανδρών εν μέσω της ακραίας έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των δύο χωρών, με την Άγκυρα να θέτει επανειλημμένα θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είπε στον Ακάρ ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο. Δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα τόσα και να κάνει και υπερπτήσεις και παραβιάσεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ακάρ δε μίλησε καθόλου, μόνο άκουγε τον Έλληνα υπουργό.

Νωρίτερα, ο Ακάρ σε μια εμφανή αλλαγή στάσης δήλωσε πρόθυμος να συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας «για την οποία επίλυση των προβλημάτων».

«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει, όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ» δήλωσε στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο [Παναγιωτόπουλο]», σημείωσε.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ