Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα σε Έκθεση και Νέα Ελληνικά – ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Αυλαία για τις Πανελλήνιες 2021 των μαθητών των ΕΠΑΛ σήμερα με Νέα Ελληνικά και Έκθεση

Πανελλήνιες 2022 Φωτογραφία Αρχείου

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν «ποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει ένας αθλητής ή μία αθλήτρια και ποια προσόντα θα πρέπει να διαθέτει για να τις ξεπεράσει και να πετύχει τους στόχους του/της;».

Πρόκειται για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου στην ηλεκτρονική έκδοση ημερήσιας εφημερίδας με κεντρικό πρόσωπο την 23χρονη Γιαπωνέζα τενίστρια, που βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και είναι κάτοχος τεσσάρων γκραν σλαμ ενώ έχει πλέον τις υψηλότερες αμοιβές στο γυναικείο τένις και η εικόνα της βρίσκεται παντού.

Παρ’ όλα αυτά, αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός επικαλούμενη κατάθλιψη. Πρόκειται για ένα ζωντανό παράδειγμα του σκοτεινού προσώπου που έχει ο πρωταθλητισμός που δημιουργεί πίεση υπο το βάρος της επιτυχίας.

Eπίσης οι υποψήφιοι έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω στο ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου «Τελευταία κούρσα».

Πρόκειται για ένα ποίημα που ανήκει στην ποιητική συλλογή του Νίκου Μοσχοβάκου (1946 ) «Απριλίου ξανθίσματα» (εκδ. Μελάνι, 2016). Ο ποιητής πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα στη δεκαετία του ’70 και γράφει κατεξοχήν σε ελεύθερο στίχο.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών από το Μεθοδικό

Τα θέματα των Πανελληνίων για τα Νέα Ελληνικά και την έκθεση θέματα που διαγωνίζονται σήμερα, πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα.

Δείτε θέματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Αύριο, οι πανελλήνιες συνεχίζονται με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, ενώ την Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ