31ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Τι θα δούμε στην “Επίδαυρο” της Δυτικής Πελοποννήσου

“Το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας παραμένει ζωντανό”, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι συντελεστές κατά τη χθεσινή, αναλυτική παρουσίαση των παραστάσεων.

parousiasi Από αριστερά Β. Καψής, Γ.Λυμπέρης, Ν. Κοροβέσης, Τόνια Μουρτζίνη κατά την παρουσίαση του 31 ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Μετά τη δοκιμασία του τελευταίου ένα και πλέον χρόνου που έφερε την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις, το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας προετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά το φιλοθεάμον κοινό στα πλαίσια του 31 ου Φεστιβάλ.

«Το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας παραμένει ζωντανό» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι συντελεστές κατά την αναλυτική παρουσίαση του πλέγματος των παραστάσεων. Ο θεσμός, προσαρμοσμένος στις νέες συνθήκες, θα υποδεχθεί όλες τις παραγωγές στο αρχαίο θέατρο το οποίο παραχωρήθηκε από την
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ενώ οι θεατές θα εισέλθουν σε αυτό τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρουσίαση
Η παρουσίαση έγινε από τον δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Νίκο Κοροβέση, την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Τόνια Μουρτζίνη, και τον καλλιτεχνικό διευθυντής του Φεστιβάλ, Βασίλη Καψή.

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 8 Ιουλίου με τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη και ολοκληρώνονται την Τρίτη 24 Αυγούστου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου.

Λυμπέρης
Όπως είπε ο δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης, ο πολιτισμός είναι ένας τομέας που έχει υποστεί σοβαρές επιπτώσεις. Κοινωνία, όμως, χωρίς πολιτισμό δεν έχει τύχη. «Έχει σημασία να τονίσουμε πως ένα καταξιωμένο φεστιβάλ με ύφος και περιεχόμενο θεατρικών παραστάσεων της αρχαιότητας, έρχεται πάλι να ανοίξει τις πύλες του και να προσφέρει όλα αυτά που παρείχε τόσα χρόνια στην κοινωνία», είπε.

Κοροβέσης
Στις πλούσιες δράσεις του πολιτισμού η περιφέρεια, σύμφωνα με τον κ. Κοροβέση, στηρίζει και συνδιοργανώνει παραγωγές που προάγουν τον πολιτισμό και προσφέρουν θέαμα υψηλής ποιότητας. Στο πλαίσιο του 31 ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας η περιφέρεια και ο δήμος, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, παρουσιάζουν τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη.

Μουρτζίνη

Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και της προϊσταμένης Ερωφύλης Ίριδος-Κόλλια η αρχαιολόγος, Τόνια Μουρτζίνη, χαιρέτισε την έναρξη φεστιβάλ, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1991 από την εταιρεία «Φίλων Αρχαίας Ήλιδας» με σκοπό την αναβίωση πολιτιστικών δρωμένων στο χώρο και την πολιτιστική αναβάθμιση. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στηρίζει θερμά τον θεσμό ως ένα από τα ενδεδειγμένα μέσα βίωσης του αρχαιολογικού χώρου. «Οι σύγχρονες τάσεις στη διαχείριση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων θεωρούν ότι αυτά οφείλουν να ανάγονται σε βιούμενα κοινωνικά αγαθά», είπε η κ. Μουρτζίνη.

Καψής
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Βασίλης Καψής, επεσήμανε πως η επιλογή των παραστάσεων έγινε με γνώμονα το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας και ως εκ τούτου, στον πυρήνα βρίσκεται το αρχαίο δράμα, έννοια ταυτόσημη με το θεσμό. Ακολούθως έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή της περιφέρειας για την εξασφάλιση της παράστασης «Ιππείς» από το Εθνικό Θέατρο και ευχαρίστησε τον παριστάμενο αντιπεριφερειάρχη.

Πρόγραμμα
*Πέμπτη 8 Ιουλίου: Ιππείς του Αριστοφάνη, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας,
ώρα έναρξης:21:00

*Παρασκευή 23 Ιουλίου: Οθέλλος Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας,
προπώληση εισιτηρίων : viva.gr ώρα έναρξης:21:15

*Παρασκευή 30 Ιουλίου: Ιφιγένεια εν Ταύροις , Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας
ώρα έναρξης 21.30

*Σάββατο 7 Αυγούστου: Ορέστης του Ευριπίδη, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας,
προπώληση : viva.gr, ώρα έναρξης 21:30

*Δευτέρα 16 Αυγούστου: Βάκχες του Ευριπίδη, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας,
προπώληση viva.gr, ώρα έναρξης 21.00

*Σάββατο 21 Αυγούστου: Αντιγόνη του Σοφοκλή, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας,
προπώληση viva.gr, ώρα έναρξης 21.00

*Τρίτη 24 Αυγούστου: Προμηθέας Δεσμώτης, Αισχύλου, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας,
ώρα έναρξης 21.00

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

228863296 2901080060115748 8685447535146139682 n
μουσειο
ΔΗΚΕΠΑ
ορχηστρα