σπιράλ: Βέλη κατά του Δήμου για τις άκαρπες συναντήσεις με τα πληρώματα

σπιράλ: Βέλη κατά του Δήμου για τις άκαρπες συναντήσεις με τα πληρώματα

Με κριτική διάθεση σχολίασε η δημοτική παράταξη σπιράλ τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Δήμου με τα καρναβαλικά πληρώματα.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει πως “ο κύκλος των συζητήσεων του Δημάρχου Πατρέων με τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού έκλεισε άδοξα πριν καν ολοκληρωθεί. Οι συναντήσεις είχαν μηδενικό αποτέλεσμα. Άκαρπες οι δύο πρώτες, αναβλήθηκαν οι δύο επόμενες, «λόγω απεργίας και ανειλημμένων υποχρεώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Sparc». Την ίδια ώρα, βέβαια, ο δήμαρχος ενημερώνεται από την διεπιστημονική επιτροπή (η οποία απείχε από τη συνάντηση με τους καρναβαλιστές) και τα εγκαίνια των Παλαιών Σφαγείων προετοιμάζονται κανονικά για τις 26 Ιουνίου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σπιράλ αναφέρει:

Παράλληλα, εξακολουθεί να εκκρεμεί ο απολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί κατόπιν  σχετικού ερωτήματος του  επικεφαλής του σπιράλ, οι καρναβαλιστές που παρέστησαν στις δύο πρώτες συναντήσεις δεν έχουν ακούσει τίποτε νεότερο για τα ζητήματα που τους αφορούν, ενώ τα άρματα των πληρωμάτων του πρώην ΑΣΟ παραμένουν άστεγα, εκτεθειμένα και αφύλακτα σε υπαίθριο χώρο. Σύμπασα η καρναβαλική κοινότητα της πόλης έχει πλέον κατανοήσει πως το Πατρινό Καρναβάλι δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πατρέων και τα χρονίζοντα ανοικτά θέματα δεν υπάρχει πρόθεση να αντιμετωπιστούν.

Το σπιράλ επέλεξε να επισκεφτεί τους χώρους του Πατρινού Καρναβαλιού (το «Καρναβαλικό Εργαστήριο» στο Πετρωτό και τα γραφεία και τους υπόλοιπους χώρους δημιουργίας στα «Παλαιά Σφαγεία») προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για την υπάρχουσα κατάσταση (εγκαταστάσεων, αρχείου, ανθρώπινου δυναμικού κλπ), την εξέλιξη των εργασιών και τις προθέσεις της διοίκησης της ΚEΔΗΠ. Διαπιστώσαμε κινητικότητα μόνο στα λόγια. Ήρθε και η αναβολή των συναντήσεων ως επιβεβαίωση των φόβων μας. Στο μεταξύ καλοκαίριασε χωρίς να υπάρχει ακόμα σχέδιο, σκέψεις ή σενάρια για το Πατρινό Καρναβάλι 2022. Δεν περιμέναμε τόσο ηχηρή επιβεβαίωση προγενέστερης τοποθέτησής μας πως «η Δημοτική Αρχή δεν αγαπά το Πατρινό Καρναβάλι».

Η αντιπροσωπεία του σπιράλ που επισκέφτηκε τους χώρους του Καρναβαλιού αποτελείτο από τον επικεφαλής Πέτρο Ψωμά, τον δημοτικό σύμβουλο Θάνο Δούρο, την εκπρόσωπο του σπιράλ (με ρόλο παρατηρητή) στο Δ.Σ. του Πατρινού Καρναβαλιού, Άκια Σταμάτη, την Ευαγγελία Βαβαρούτα (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας), τους Ανδρέα Κοσμάτο και Στέφανο Δημητρόπουλο (μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου) και την Αντιγόνη Βαβαρούτα (μέλος της δημοτικής παράταξης). Την ξενάγηση στο Πετρωτό έκανε ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού Συνεργείου, Νίκος Λιβάνης και στα Παλαιά Σφαγεία η Πρόεδρος της Κοινωφελούς, Ήρα Κουρή, τους οποίους και ευχαριστούμε για το χρόνο, τη διάθεση και τις πληροφορίες.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη σχετική συζήτηση για το Καρναβάλι, ο Πέτρος Ψωμάς είχε ρωτήσει τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη:

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω Whatsapp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ