Οταν Το Απίθανο Μεταμφιέζεται Ως Πολύ Πιθανό

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”.

Ο ΤΥΠΟΣ ρέπει στον εντυπωσιασμό προς άγρα προσοχής. Ουδείς αναμάρτητος ως προς αδικήματα που σχετίζονται με την υπερβολή, για να μιλήσουμε για την πιο πταισματική παράβαση.
ΟΤΑΝ συντρέχουν ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, τη γενική και ατομική αίσθηση ασφάλειας, την εμπιστοσύνη του πολίτη προς τους θεσμούς και τους ζωτικούς κανονισμούς, θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικότεροι
ΤΟΝ τελευταίο καιρό, το ακραίο έχει εξισορροπηθεί με το σύνηθες. Το σπανιότατο εξισώνεται με το συντριπτικά πλειοψηφικό. Μιλάμε ασφαλώς για τα εμβόλια, ως επί το πλείστον.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ γύρω μας κραυγάζει. Με την πρόοδο των εμβολιασμών, υποχώρησαν κάθετα τα κρούσματα. Δεν μηδενίστηκαν ακόμα, αλλά η διαφορά είναι τεράστια. Η κοινωνία ανάσανε. Η καθημερινότητα αποκαταστάθηκε στους περισσότερους τομείς. Τα παιδιά πήγαν σχολείο, η αγορά δέχεται καταναλωτές, μπορούμε να έχουμε μια στοιχειώδη ψυχαγωγία. Και αντί να εστιάσουμε σ’ αυτό, δίνουμε υπερμεγέθη διάσταση στο ενδεχόμενο ενός κρούσματος παρενέργειας, που ίσως συνδέεται με το εμβόλιο είτε όχι.
ΠΑΙΖΟΥΝ ασφαλώς τον ρόλο τους οι παλινωδίες των επιστημόνων και της πολιτείας. Αλλά δεν ήταν κάτι που μπορούσαν να αποφύγουν εύκολα: Ο ιός είναι πρωτοφανής. Το ίδιο ισχύει και για τα φάρμακά του.
Ο ΚΟΣΜΟΣ έχει, φυσικά, δικαίωμα να ενημερωθεί. Να ενημερωθεί, αλλά όχι να τρομάξει, ούτε να κλονιστεί η πίστη του στην αμυντική στρατηγική κατά του ιού. Δεν πέφτουν στα κεφάλια όλων όσοι περπατούν στον δρόμο τζαμαρίες, γλάστρες ή εξαρτήματα από διαστημόπλοια. Ας μη φερόμαστε σαν οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μεγαλύτερες από όσες πράγματι είναι.
ΑΛΛΩΣΤΕ και σπίτι εάν κλειστείς, μπορεί να σε περιλάβει ο σεισμός, η πυρκαγιά, ο διαρρήκτης. Οχι και πολύ πιθανό. Αλλά εάν δεν κάνεις εμβόλιο, θα σε περιλάβει ο ιός σχεδόν σίγουρα. Θέλεις να δοκιμάσεις;

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ