Κλειτορία-Ο Γ. Παπακανέλλος για το “φούντωμα” του κορονοϊού: «Δημιουργήθηκε πανικός, αλλά όλα καλά»

Ο Γ. Παπακανέλλος λέει ότι πολλοί κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί

Κλειτορία-Ο Γ. Παπακανέλλος για το "φούντωμα" του κορονοϊού: «Δημιουργήθηκε πανικός, αλλά όλα καλά»
Μια ανυπόστατη φημολογία είχε αναπτυχθεί τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις των κατοίκων του Δήμου Καλαβρύτων, πως λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετά χωριά κυρίως κοντά στην περιοχή της Κλειτορίας, ήταν υπαρκτό το ενδεχόμενο τοπικού ή τοπικών λοκντάουν σε ορισμένα χωριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Η φημολογία είχε μεταδοθεί προχθές από στόμα σε στόμα και είχε φτάσει στο σημείο να είναι από τα κορυφαία θέματα συζήτησης σε όλο τον Δήμο.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων σε Κλειτορία, Κερπινή και Ρωγούς, τα οποία έγιναν κατόπιν συνεννόησης του διοικητή της 6ης ΥΠE Γ. Καρβέλη και της διοίκησης του Νοσοκομείου, καθησύχασαν τα πνεύματα και κόπασαν την παραφιλολογία. Στον μεγάλο οικισμό της Κλειτορίας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε 133 ελέγχους και όλοι βγήκαν αρνητικοί, ενώ σε Ρωγούς και Κερπινή, τα 45 τεστ που συντόνισε ο Δήμος, έβγαλαν μόνο δύο θετικά δείγματα.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κλειτορίας, Γιώργο Παπακανέλλο για να μας δώσει το στίγμα της περιοχής. «Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάστηκαν στην αρχή. Υπήρχε ένας πανικός, αλλά με τον ερχομό του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και τους δειγματοληπτικούς ελέγχους φάνηκε πως είναι όλα καλά. Εκτιμούμε πως τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 15, τα οποία σέβονται τα περιοριστικά μέτρα και περιμένουν να κάνει τον κύκλο της η μόλυνση» τόνισε ο κ. Παπακανέλλος και συμπλήρωσε: «Τις επόμενες ημέρες, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος περιμένουμε να έρθουν επισκέπτες στην περιοχή μας, αν και ακόμα δεν είναι έτοιμη η πλατεία και σε αυτή τη φάση δεν θα μπορέσουν να τη χαρούν. Υπάρχει ασφάλεια πάντως στην περιοχή και αξίζει να αναφέρω πως ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ