Ο Κοινοτάρχης Λεοντίου στην «Π» για τις ανεμογεννήτριες: «Ο κόσμος συζητάει και ανησυχεί»

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ραντεβού με βουλευτές Αχαΐας και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Ο Κοινοτάρχης Λεοντίου στην «Π» για τις ανεμογεννήτριες: «Ο κόσμος συζητάει και ανησυχεί»

Διατηρείται η ανησυχία στις τάξεις των κατοίκων του Λεοντίου και των γύρω περιοχών λόγω του ακούσματος της είδησης περί εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά αμφιθεατρικά του οικισμού.

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ, οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με φορείς και συμμετοχή του Δήμου πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση, όπου εκφράστηκε ομόφωνα η αρνητική στάση για το ενδεχόμενο τοποθέτησης ανεμογεννητριών. Μπροστάρης στην πρώτη δράση, ήταν ο πρώην πρόεδρος του οικισμού, ο 90χρονος Χρήστος Σολωμός, ο οποίος παρακίνησε τους συντοπίτες του να αντιδράσουν, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί σύλλογοι.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Λεοντίου Αλέξης Σκούτας μιλά σήμερα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και πως βλέπουν οι κάτοικοι το θέμα. «Υπάρχει θέμα, ο κόσμος συζητάει το ενδεχόμενο τοποθέτησης ανεμογεννητριών καθημερινά και ανησυχεί. Γνωρίζω πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα ενημερωτική συγκέντρωση. Εχει δίκιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται καθώς δεν ξέρουμε τι σημαίνει να ζούμε τόσο κοντά σε ανεμογεννήτριες. Ομως, οι τελευταίοι που μπορούμε να εκφέρουμε άποψη είμαστε εμείς. Ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και οι ειδικοί επιστήμονες για το θέμα» τονίζει ο κ. Σκούτας.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων σχεδιάζει αυτές τις ημέρες τις επόμενες κινήσεις αντίδρασης απέναντι στο ενδεχόμενο τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο Λεόντιο. Οι διαβουλεύσεις είναι σχεδόν καθημερινές και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένονται ραντεβού με βουλευτές Αχαΐας και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω Whatsapp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ