«Εδώ υπάρχει σεβασμός παντού»! Ο Σ. Μαστροκυριάκος από τη Νέα Υόρκη για Αντετοκούνμπο, Ντουράντ

Ο Αιγιώτης προπονητής μίλησε για το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο

MASTROKIRIAKOS Ατάκες για Χάρντεν, Θανάση, Γιάννη, Γκρίφιν

«Ολοι οι Ελληνες είμαστε με τον Γιάννη και τον Θανάση! Υπάρχουν πολλές ελληνικές σημαίες στα γήπεδα που αγωνίζονται, προς τιμή τους! Εδώ υπάρχει σεβασμός και απολαμβάνεις τα σπορ. Μπορείς να πας σε γήπεδο με τη φανέλα άλλης ομάδας και δεν θα σε ενοχλήσει κανείς».

Αυτά τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο Αιγιώτης άλλοτε προπονητής του Παναιγιάλειου, Στρατής Μαστροκυριάκος, που τα τελευταία 9 χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα παρακολούθησε το μεγάλο 5ο παιχνίδι στη σειρά των play-offs του ΝΒΑ ανάμεσα στους Μπρουκλιν Νετς και στους Μιλγουόκι Μπακς.

-Παρακολουθείς παιχνίδια ΝΒΑ, λόγω Αντετοκούνμπο ή  επειδή σου αρέσει το μπάσκετ;

«Οταν μου δίνεται η ευκαιρία παρακολουθώ αγώνες από όλα τα αθλήματα! Το πιο ωραίο άθλημα είναι για εμένα το Αμερικανικό Football. Ομως πηγαίνω και σε παιχνίδια του NBA και ειδικά τώρα στα play-offs προσπαθούμε με φίλους να τα παρακολουθούμε και περισσότερο όταν έχουμε την ευκαιρία να δούμε Ελληνες να αγωνίζονται! Επαναλαμβάνω εδώ όλα είναι γιορτή! Να σκεφτείτε ότι πριν τα μέτρα για τον κορονοϊό στα παιχνίδια των Μιλγουόκι Μπαπς με τις δύο ομάδες της Νέας Υόρκης, τους Νιου Γιορκ Νικς και τους Μπρούκλιν Νετς διοργάνωναν ειδικές εκδηλώσεις για τους Ελληνες που πήγαιναν στα παιχνίδια. Στα διαλείμματα είχαν Ελληνική μουσική, Ελληνικές παιδικές ομάδες, χορευτικά και αλλά πολλά για να τιμήσουν τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο να δει τον Γιάννη και ας ήταν αντίπαλος! Εδώ μπορείς να πάρεις την μπίρα σου και να απολαύσεις το θέαμα και ας φοράς φανέλα του αντιπάλου».

-Το ποδόσφαιρο ιεραρχικά που βρίσκεται στις ΗΠΑ;

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί, γιατί πρώτον, θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεύτερον γιατί ζουν εδώ πολλοί Ισπανόφωνοι που το αγαπούν αλλά μέχρι εκεί! Είναι πίσω από το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, το χόκεϊ, το Αμερικανικό Football. Δύσκολα θα γίνει πρώτο άθλημα. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όπως και σε όλα τα αθλήματα αν δεν έχεις τις προϋποθέσεις και τις εγγυήσεις δεν μπορείς να συμμετέχεις πουθενά! Δεν είναι σαν την Ελλάδα».

-Εσύ ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Εργάζομαι σε Ελληνική εταιρεία που ασχολείται με τις κατασκευές δημοσίων έργων και παράλληλα τα τελευταία 8 χρόνια είμαι προπονητής σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ερασιτεχνικού, υπό μία έννοια, ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Την NY Pancyprian Freedoms FC έξι φορές National Champions».

-Ποιο είναι επίπεδό της;

«Πρόκειται για ομάδα που συμμετέχει στο Eastern Premier Soccer League, θα έλεγα κάτι σαν Super League 2 και πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο! Αρχηγός στην ομάδα μας είναι ο Ανδρέας Χρόνης , που έχει περάσει από την ΑΕΚ και Παναχαϊκή. Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει στο MLS. Την φετινή χρόνια είμαστε στα τελικά του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθούν 23-25 Ιουνίου και φιλοδοξούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Την περυσινή χρόνια στο πρωτάθλημα που διακόπηκε λόγω Covid-19 είμαστε στην πρώτη θέση και πρόπερσι πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του τίτλου. Διαθέτουμε ακαδημίες με 250 παιδιά. Πολλά από αυτά είναι Ελληνοαμερικανοί και οι αντίστοιχες ομάδες μας συμμετέχουν σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα».

-Μαθαίνεις νέα από την Ελλάδα;

«Σχεδόν καθημερινά επικοινωνώ με την οικογένεια μου και φίλους στην Ελλάδα και ενημερώνομαι για τα πάντα! Παρακολούθησα σχεδόν όλους τους αγώνες του Παναιγιαλείου, αλλά και της Παναχαϊκής. Ενδιαφέρομαι αρκετά για το ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ και είμαι ενήμερος για το τι συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες».

-Στο 5ο παιχνίδι της σειράς Μπρούκλιν Νετς-Μιλγουόκι Μπακς ο Ντουράντ έδωσε μοναδική παράσταση με 49 πόντους, νίκησε σχεδόν μόνος του. Πώς το έζησες από την κερκίδα;

«Πιστεύω ότι όσοι ήμασταν στο γήπεδο και παρακολουθήσαμε από κοντά το παιχνίδι και αγαπάμε τα σπορ είμαστε ευλογημένοι! Είδαμε εκπληκτικό μπάσκετ και όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση έναν συναρπαστικό αγώνα!  Από την μία ο Ντουράντ, αλλά δεν ήταν μόνος. Είχε στο πλευρό του Γκρίφιν, Γκριν, Χάρντεν και από την άλλη Γιάννης, Μίντλεντον, Λόπεζ, Χολιντέι. Παρακολουθήσαμε κυριολεκτικά διαστημικό μπάσκετ. Ο Ντουράντ θεωρώ ότι έπρεπε να ήταν ο φετινός MVP και όχι ο Γιόκιτς. Από την άλλη ο Γιάννης είναι μια ομάδα μόνος του».

-Εισιτήριο βρήκες εύκολα;

«Σχετικά εύκολα. Οι Ελληνες πάντα έχουμε τον τρόπο μας».

-Το κόστος;

«85 δολλάρια».

-Θεωρείται καλή τιμή;

«Μπορείς να κρίνεις όπως και ο καθένας. Ομως υπολογίζοντας ότι κάποιες θέσεις χαμηλότερα κοστίζουν 2.000 δολάρια».

-Θα πας και στο 7ο παιχνίδι της σειράς;

«Το ρωτάς; Εννοείται»!

-Παρακολουθόντας από την τηλεόραση τα παιχνίδια είδαμε πολύ κόσμο στις κερκίδες, τι ισχύει με τον κορονοϊό;

«Πράγματι τα γήπεδα αρχίζουν να γεμίζουν και πάλι, αλλά οι πάντες ακολουθούν τους κανόνες. Σε κάθε βήμα σε κάθε γήπεδο το προσωπικό ελέγχει για μάσκες. Για να μπεις είναι απαραίτητο να αποδείξεις ότι έχεις κάνει τεστ ή εμβόλιο».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ