Ερύμανθος: Ξεκινά δρομολόγια το νέο απορριμματοφόρο – Αναμένονται 120 κάδοι

Μετά το απορριμματοφόρο, ο Δήμος Ερυμάνθου ετοιμάζεται να προμηθευτεί 120 νέους κάδους σκουπιδιών για την αντικατάσταση των φθαρμένων που υπάρχουν ήδη.

Ερύμανθος: Ξεκινά δρομολόγια το νέο απορριμματοφόρο - Αναμένονται 120 κάδοι

Αγώνα δίνουν οι υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου Ερυμάνθου για να κρατούν καθαρά τα χωριά της περιοχής. Δεδομένου ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι δυνάμεις του Δήμου περιορισμένες, το να κρατιέται σε αυτή την κατάσταση η καθαριότητα μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχία, καθώς είναι λίγες οι περιπτώσεις των παραπόνων για αργοπορία στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημοτικού Φωτισμού και Αρδευσης του Δήμου Ερυμάνθου Θανάσης Παπαναγιώτου μιλάει σήμερα στην «Π» για την αναβάθμιση σε θέματα καθαριότητας που πραγματοποιεί ο Δήμος το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά την απόκτηση απορριμματοφόρου, έρχεται η ώρα προμήθειας περίπου 120 νέων κάδων που θα αντικαταστήσουν παλαιούς και φθαρμένους στα περισσότερα χωριά, αλλά και την πρόσληψη τριών υπαλλήλων.

ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ
«Ο Δήμος μας είναι μεγάλος σε έκταση και έχει αρκετά μικρά χωριά. Για να μπορούμε να καλύπτουμε καλύτερα τις ανάγκες που υπάρχουν, προχωρήσαμε στην προμήθεια νέου απορριμματοφόρου, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες. Για την ώρα στην καθαριότητα είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Ο προγραμματισμός μας τηρείται κανονικά και δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποκομιδή των σκουπιδιών, με το νέο όχημα θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Εκτιμώ πως το πολύ σε 15 ημέρες, το νέο απορριμματοφόρο θα ξεκινήσει δρομολόγια και το προσωπικό μας θα είναι σε θέση να καλύπτει πιο αποτελεσματικά και γρήγορα τις ανάγκες που υπάρχουν» τονίζει στην «Π» ο κ. Παπαναγιώτου.

ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ
Σε συνέχεια της παραλαβής του νέου απορριμματοφόρου, ο Δήμος Ερυμάνθου επιμένει στην προσπάθειά του ώστε να καλυτερεύσει η εικόνα της περιοχής στο θέμα των σκουπιδιών και αναμένεται να προμηθευτεί κάδους απορριμμάτων.
Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», το επόμενο διάστημα αναμένεται να προμηθευτεί ο δήμος 120 καινούργιους κάδους, όπως είχε κάνει και πέρυσι, όταν πήρε 120 κάδους που έχουν ήδη τοποθετηθεί στα χωριά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας έχει συντάξει μελέτη προμήθειας, η οποία έχει εγκριθεί, με το συνολικό κόστος να φτάνει τις 24.756 ευρώ. Η δαπάνη θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και η εκτέλεση της προμήθειας θα γίνει με απευθείας ανάθεση.

Ο Θ. Παπαναγιώτου μας εξηγεί γιατί προχωρά ο Δήμος στην προμήθεια νέων κάδων. «Ενα μέρος των παλιών κάδων έχει χαλάσει, ενώ ένα άλλο μέρος έχει καταστραφεί από φωτιές. Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένοι κάτοικοι δεν προσέχουν και πιθανότατα πετάνε στα σκουπίδια κάρβουνα που δεν έχουν σβήσει. Ειδικά για τις τελευταίες περιπτώσεις, θέλω να ζητήσω από τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ