Η Αγγλία… βασίλισσα στον Δ΄ Ομιλο

Η Αγγλία... βασίλισσα στον Δ΄ Ομιλο

Η Αγγλία νίκησε την Τσεχία με 1-0 (το γκολ ο Ραχίμ Στέρλινγκ μόλις στο 12′) και τερμάτισε στην κορυφή του Δ΄ Ομίλου του Euro. Οι Τσέχοι τερμάτισαν τρίτοι και προκρίθηκαν στους «16», έχοντας 4 βαθμούς, τους ίδιου με τους Κροάτες που τερμάτισαν δεύτεροι, καθώς είχαν καλύτεροι επίθεση. Στην τελευταία θέση έμεινε η Σκωτία, έχοντας μόλις έναν βαθμό.
Η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει νωρίς νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο η προσπάθεια του Στέρλινγκ στο δεύτερο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι.
Ο Σο έκανε την μπαλιά στον κενό χώρο, ο Στέρλινγκ μπήκε στην περιοχή, πρόλαβε τον Βάτσλικ στην έξοδο τσιμπώντας την μπάλα, ωστόσο αυτή κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι των Τσέχων.
Δέκα λεπτά μετά, η Αγγλία βρήκε το γκολ, χάρη στον Στέρλιγνκ. Ο Τζακ Γκρίλις έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Στέρλινγκ να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, μια και η άμυνα των Τσέχων τον ξέχασε.
Οι παίκτες του Σιλχαβί προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, ωστόσο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με ευκολία την εστία του Πίκφορντ. Ο αργός ρυθμός του παιχνιδιού, τον οποίο επέβαλε εν μέρει η Αγγλία, δεν τους βοηθούσε να βγάλουν αντίδραση.
Στο 25′ ο Κέιν, την πρώτη φορά που τροφοδοτήθηκε με αξιώσεις, απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Βάτσλικ, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ. Ήταν η πρώτη τελική του Κέιν στο τουρνουά, προς την εστία.
Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά των Τσέχων να απειλήσουν. Ο Χόλες επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, αφού βρήκε λίγο χώρο, με τον Πίκφορντ να απομακρύνει σε κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση στην αριστερή γωνιά του.
Στο 35′ οι Τσέχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-1. Έπειτα από σέντρα του Μασοπούστ, ο Σο απομάκρυνε την μπάλα προ του Γιάνγκτο, με τον Σούτσεκ να επιχειρεί το σουτ εντός περιοχής, καθώς η μπάλα του στρώθηκε στην περιοχή. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Πίκφορντ.
Στο 37′ ο Λουκ Σο λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ από σπόντα. Ο αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιχείρησε να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουφάλ του έβαλε την κόντρα με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία. Ο Βάτσλικ ενστικτωδώς παραχώρησε κόρνερ για τους Άγγλους με ωραία επέμβαση.
Φτωχό το δεύτερο ημίχρονο, μηδέν τελικές εντός στόχου και από τις δύο ομάδες
Στην επανάληψη, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με τις δύο ομάδες να μην σημειώνουν κάποια τελική εντός εστίας.
Η ομάδα του Σίλχαβι πήρε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των “τριών λιονταριών”. Στο 68′ οι Άγγλοι ζήτησαν πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Μαγκουάιρ από τον Μπόριλ, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του.
Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος έγινε στο 84′, ωστόσο η προσπάθεια του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ, Τόμας Πέκχαρτ, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πίκφορντ.
Ο Χέντερσον βρήκε δίχτυα, στην πρώτη προσπάθεια των Άγγλων στο δεύτερο ημίχρονο στο 86ο λεπτό, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς όταν ο Μπέλιγκχαμ έκανε τη μεταβίβαση προς αυτόν, βάζοντας κόντρα πάνω σε αντίπαλο, ήταν εκτεθειμένος ο αρχηγός της Λίβερπουλ.
ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Μάσοπουστ, Χόλες, Νταρίντα, Γιάνκτο, Σικ.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Ράις, Φίλιπς, Στέρλινγκ, Γκρίλις, Σακά, Κέιν.

https://www.youtube.com/watch?v=JnrlDh_2TdY

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ