Ο Απόλλων είναι μεγάλος και δεν είναι κλισέ

H επιστροφή στη Basket League και η συνύπαρξη με τον Προμηθέα

Ο Απόλλων είναι μεγάλος και δεν είναι κλισέ

H γενιά μου μεγάλωσε με τον Απόλλωνα. Οσο ποδοσφαιρικός κι αν ήσουν, έλεγες αυθόρμητα ότι «είμαι και Απόλλων». Μας έπαιρναν οι δικοί μας πιτσιρικάδες και μας πήγαιναν στο Κουκούλι για να έχουμε έστω και ξεθωριασμένη εικόνα από τις χορευτικές φιγούρες του Κώστα Πετρόπουλου και από τον χαμό που γινόταν στην κερκίδα. Μετά μεγαλώσαμε, μας πήγαιναν στην Περιβόλα. Και εκεί είδαμε αθληταράδες όπως ο Νίκος Γκάλης, ομαδάρες, όπως ομαδάρα ήταν και ο Απόλλων.

Ανθρωποι που δεν γνώριζαν καλά – καλά τους παίκτες του φετινού Απόλλωνα, μου έστελναν μηνύματα μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού Β΄και με ρωτούσαν πού θα μαζευτούν για πανηγυρισμούς στο κέντρο της Πάτρας! Και δεν ήξεραν τίποτα. Μόνο ότι ο Απόλλων ανέβηκε στη Basket League! Οι «μελανόλευκοι» βγάζουν μια ενέργεια και μια δυναμική που λίγες ομάδες έχουν στην Ελλάδα. Θα τολμούσα να τον συγκρίνω με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο ο κόσμος που είναι πολύς και «άρρωστος». Αυτό το έχουν πολλές ομάδες. Είναι το ίδιο το μέταλλο του συλλόγου, σε όποια Κατηγορία κι αν αγωνίζεται, όποιους παίκτες και να έχει. Πολλές φορές μας αρέσουν οι κλισέ εκφράσεις τύπου «επέστρεψε εκεί που ανήκει», αλλά στην περίπτωση του Απόλλωνα δεν είναι καθόλου κλισέ. Ο Απόλλων είναι μεγάλος και ανήκει στους μεγάλους. Τελεία και παύλα. Είναι τεράστια η απήχηση που έχει και φαίνεται από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν εκπρόσωποι και σωματεία απ’ όλα σχεδόν αθλήματα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο!

Επειδή λέγονται διάφορα για τη «διαμάχη» Προμηθέα – Απόλλωνα. Εννοείται ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν χαίρονται με τις επιτυχίες της μιας ή της άλλης ομάδας. Θεωρώ ότι είναι λίγοι, όμως υπάρχουν. Πρέπει να δούμε όμως λίγο τη μεγάλη εικόνα και να αφήσουμε όλα αυτά τα μίζερα στην άκρη. Ο πατραϊκός αθλητισμός πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τώρα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την Πάτρα, με τις δύο ομάδες που θα έχει στη Basket League, να αναδειχθεί πάλι σε μπασκετούπολη και σε μία πόλη που βγαίνει επιτέλους από το τέλμα.

Ο Προμηθέας χρειάζεται τον Απόλλωνα. Ο Απόλλων χρειάζεται τον Προμηθέα. Η Πάτρα χρειάζεται τον Προμηθέα και τον Απόλλωνα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ