Πάτρα: Κίνηση «Πρόταση» στον πρωθυπουργό για τα Ναρκωτικά – Ας μην ξοδευτούμε σε «καταγγελίες»

Παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό από την «Πρόταση» με αφορμή την Ημέρα κατά της Εξάρτησης.

Πάτρα: Κίνηση «Πρόταση» στον πρωθυπουργό για τα Ναρκωτικά - Ας μην ξοδευτούμε σε «καταγγελίες»

«Να μην σπαταλήσουμε την 26η Ιούνη για μια ακόμη φορά, ανακυκλώνοντας παλαιά υλικά συμβουλών, υποσχέσεων, αφορισμών, καταγγελιών».

Με την παραπάνω επισήμανση, που κάνουν στο πλαίσιο επιστολής τους  προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» Ανδρέας Σαμοθρακίτης, η γγ Ελένη Κοτά – Μαλαδάκη και ο επιστημονικά υπεύθυνος Βασίλης Πασσάς, ζητούν να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών. Η επιστολή συντάχτηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

«Ας  δράξουμε την ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση» τονίζει η διοίκηση της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ», σημειώνουν οι συντάκτες της επιστολής, καλώντας την ηγεσία της χώρας: «Εστω για μία φορά ας μην παρασυρθούμε από την ευκολία της απόδοσης των ευθυνών στους άλλους. Απόδοση ευθυνών στο πλαίσιο της αντιπαλότητας των κομματικών μηχανισμών αλλά και της ατομικής ιδιοτέλειας και των ανταγωνισμών που στεγάζονται ακόμη και στους ίδιους πολιτικούς χώρους. Εστω για αυτή τη φορά ας αποφύγουμε την εκμετάλλευση της χρήσης  των ουσιών, γιατί με αυτό τον τρόπο διαιωνίζουμε την εξάρτηση στον σύγχρονο υπερκαταναλωτικό κοινωνικό μοντέλο που ευνοεί κάθε εξαρτητική συμπεριφορά».

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι ίδιοι, τα τελευταία 25 χρόνια τα  75 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι υπόλοιποι Φορείς Πρόληψης όπως η ΠΡΟΤΑΣΗ, έχουν κάνει την διαφορά.

Πέραν των άλλων έχουν αναπτύξει ενεργά κοινωνικά δίκτυα σε κάθε  τοπική κοινωνία και εκπαιδεύουν ομάδες και γενικότερα την κοινότητα σε έναν άλλο τρόπο ζωής που απομακρύνει τους νέους από την εξάρτηση και τους οδηγεί αργά  και σταθερά σε μία ζωή με αξία και νόημα. «Το γεγονός αυτό αποτελεί κατάκτηση της χώρας μας. Ολοι όσοι λειτουργούμε ακούραστα μέσα από διαφορετικούς ρόλους στον χώρο της πρόληψης φροντίζουμε πολύ καλά ο κάθε  χώρος  το δένδρο του. ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ σε κάθε τοπική κοινωνία.

Ομως τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να φροντίσουμε όλο το δάσος για να μπορέσει να επιβιώσει το δένδρο. Αν δεν ληφθούν  μέτρα προστασίας του δάσους  δεν θα γλυτώσει κανένα δέντρο».

Στη συνέχεια της επιστολής τους αναγνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο γίνεται μία μεγάλη κινητοποίηση στον χώρο της πρόληψης και «έγινε μία προσπάθεια να γίνει η υπέρβαση».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ