4 σκληρές αλήθειες χωρισμού από τον viral ψυχολόγο του TikTok, TherapyJeff

Ο Therapy Jeff είναι ένας από τους πλέον viral ψυχοθεραπευτές του TikTok.

xorismos Φωτογραφία από mikoto.raw Photographer (pexels.com)

Εάν βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση της προσωπικής σου ζωής, που μόλις έχεις χωρίσει από μία σχέση, στην οποία πραγματικά είχες επενδύσει και την οποία έβλεπες να κρατά μέσα στον χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς όλη αυτή τη συναισθηματική πληροφορία.

Για καλό δικό μας όμως, εκεί έξω στο διαδίκτυο και στα social media, υπάρχουν άνθρωποι που με τις δικές τους γνώσεις μπορούν να μας δώσουν μία χείρα βοηθείας, όπως ακριβώς και ο Therapy Jeff, ένας από τους πλέον viral ψυχοθεραπευτές του TikTok, του οποίου ο λογαριασμός μετρά περισσότερους από 2 εκατομμύρια followers (και εγώ είμαι μία από αυτούς).

4 σκληρές αλήθειες λοιπόν, για έναν «καταστρεπτικό» χωρισμό:

1. Μερικές φορές ο πόνος κρατά περισσότερο από ό,τι πίστευες
Μπορεί μάλιστα, να κρατά τόσο πολύ, που να γίνεται ένα φυσιολογικό κομμάτι της καθημερινότητάς σου, από το πρωί που θα ξυπνήσεις μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί ξανά το κεφάλι σου στο μαξιλάρι. Μπορεί κάπου ενδιάμεσα να υπάρχουν στιγμές ανάλαφρες, με χαμόγελο και ξεγνοιασιά, όμως η στενοχώρια σε περιμένει διαρκώς στην επόμενη γωνία.

2. Μερικές φορές ποτέ δε ξεπερνάς πραγματικά τον/την πρώην σου
Δεν το λες και ευοίωνο αυτό το στοιχείο, όμως είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, καθώς ένας χωρισμός μπορεί να είναι κάτι βαθιά τραυματικό. Μπορεί να έχεις πάντα την πρώην σχέση σου σε μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σου, με αγάπη και εκτίμηση, ίσως να μην έχει έρθει ποτέ το λεγόμενο «closure», για να μπει μία τελεία, ίσως δεν υπάρχει κάποιο «μάθημα ζωής» να πάρεις από όλο αυτό και ένας τεράστιος φιόγκος που θα κάνει πιο όμορφη την εμπειρία.

3. Μερικές φορές δημιουργούνται μηχανισμοί άμυνας που δε φεύγουν ποτέ
Μία σχέση και ένας χωρισμός μπορούν να μας επηρεάσουν τόσο βαθιά που να έχουμε άμυνες για το υπόλοιπο της ζωής μας. Μπορεί να εμφανίσουμε θέματα εμπιστοσύνης ή φόβους εγκατάλειψης, να παρουσιάζουμε διστακτικότητα στο ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε μία νέα σχέση ή να ανοιχτούμε σε κάποιο άλλο πρόσωπο, που είναι καλό match για εμάς. Όμως έχει λογική, καθώς έχεις πληγωθεί και φυσικά, θα είσαι πιο προσεκτική στο επόμενο βήμα.

4. Μερικές φορές δε θα πρέπει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να έχεις επικοινωνία με τον/την πρώην
Κανονικά, δε θα έπρεπε να περιμένουμε τον Therapy Jeff να μας το πει αυτό, καθώς η εμπειρία έχει δείξει πως το παρελθόν είναι καλό να μένει παρελθόν. Υπάρχει μία μη υγιής δυναμική που μπορεί να παρουσιάζεται ανάμεσά σας, χωρίς κανείς από τους δύο να είναι αρκετά δυνατός, για να την σπάσει.

 

@therapyjeff 4 painful truths about a devastating breakup. #therapy #mentalhealth #mentalhealthmatters #therapist #relationshipgoals #therapytok #relationshiptips #dating #datingadvice #love #datingtips #breakup #grief #loss ♬ original sound – TherapyJeff

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments