4 τρόποι για να είσαι καλύτερη φίλη στις σχέσεις σου

Σε αυτές τις φιλικές σχέσεις, τις ειλικρινείς, τις δοτικές, τις αυθεντικές, τις καθαρές, τις ανεκτίμητες, υπάρχουν απλοί τρόποι να γίνουμε και εμείς καλύτερες απέναντί τους.

4 τρόποι για να είσαι καλύτερη φίλη στις σχέσεις σου Φωτογραφία από Roberto Nickson (pexels.com)

Με κάποιον τρόπο έχουμε φτάσει στο σημείο να εξυψώνουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την ερωτική αγάπη και την ερωτική σχέση, όμως στη ζωή μας υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που λειτουργούν σα σύντροφοι σε αυτό το ταξίδι που κάνουμε και ενίοτε, ξεχνάμε ή παραμελούμε την προσοχή που μπορεί να ζητούν ή να χρειάζονται.

Όπως οι φιλικές μας σχέσεις, εκείνες που είναι σταθερά δίπλα μας, σε κάθε βήμα, που χαίρονται με τις επιτυχίες και την ευτυχία μας, μοιράζονται τα δάκρυά μας και μας δίνουν ένα ελαφρύ σπρώξιμο να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Σε αυτές τις φιλικές σχέσεις, τις ειλικρινείς, τις δοτικές, τις αυθεντικές, τις καθαρές, τις ανεκτίμητες, υπάρχουν απλοί τρόποι να γίνουμε και εμείς καλύτερες απέναντί τους.

1. Να είσαι εκεί όταν πραγματικά το έχουν ανάγκη
Εάν κάποιο φιλικό σου πρόσωπο περνά μία δύσκολη στιγμή, έναν κακό χωρισμό ή απλά μία κακή μέρα, να είσαι εκεί τη στιγμή ακριβώς που σε χρειάζεται περισσότερο, ακόμα κι αν δεν στο πει και μέχρι να καταλάβεις πως η διάθεση κάπως ελάφρυνε. Η παρουσία σου θα του δείξει πως πραγματικά νοιάζεσαι και θες να βοηθήσεις και εάν η περίσταση είναι πιο ευχάριστη, όπως μία προαγωγή ή μία καινούρια σχέση, δείξε τη βαθιά αγάπη και υποστήριξη που έχεις να προσφέρεις. Αυτό θα κάνει τον δεσμό σας πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό.

2. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου
Ακόμα και σε εκείνες τις φιλικές σχέσεις που μετράνε πάνω από δεκαετία, χρειαζόμαστε τις μικρές στιγμές ευγνωμοσύνης, να εκφράζουμε ευγνωμοσύνη για όσα μοιραζόμαστε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και διαρκώς, όλοι κάνουμε την πολύ συνειδητή επιλογή να έχουμε συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή μας. Οπότε, πες το «ευχαριστώ» για τα μικρά, τα καθημερινά, για τις εκπλήξεις, τα δωράκια, για τα «το είδα και σε σκέφτηκα» TikTok βίντεο που σου στέλνουν, με σχόλιο «πόσο εμείς».

3. Διατήρησε την ισορροπία
Και οι πιο δυνατές φιλίες ακόμα μπορούν να γίνουν βαθιά τοξικές εάν δεν υπάρχει ισορροπία σε αυτό που προσφέρει και δέχεται το κάθε μέρος της εξίσωσης. Εάν οι φίλοι σου είναι πάντα εκεί για σένα, όμως εσύ παίρνεις διαρκώς απουσία σε αυτά που μετράνε και είναι σημαντικά, τότε θα αρχίσουν να εμφανίζονται αρνητικά συναισθήματα σα ζιζάνια σε καταπράσινα λιβάδια. Σημασία έχει η ισορροπία στο μοίρασμα. Να μιλάς, αλλά και να ακούς.

4. Προσπάθησε να μείνεις μακριά από την κριτική
Ο πιο σίγουρος, εύκολος και γρήγορος τρόπος να διώξεις μακριά τους φίλους σου, είναι να ασκείς κριτική και μάλιστα, αδικαιολόγητη. Εάν σου βγαίνει φυσικά όμως, και είσαι ο τύπος που έχει έτοιμο το σχόλιο, μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, να ρωτήσεις τον εαυτό σου «είμαι καλή φίλη έτσι;» και να επικεντρωθείς περισσότερο στους λόγους που συμβαίνει μία κατάσταση. Γιατί οι φίλοι σου συμπεριφέρθηκαν έτσι; Τι σκέφτονται; Ποια ανασφάλεια ή ποια φοβία προβάλλουν; Αυτή είναι μία σαφώς ασφαλέστερη ζώνη να κινείσαι για υγιείς σχέσεις.

 

Με πληροφορίες από readunwritten.com

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ