4+1 μύθοι για το πλυντήριο πιάτων που καταρρίπτονται

4+1 μύθοι για το πλυντήριο πιάτων που καταρρίπτονται

Ξέχνα όσα ήξερες για το πλυντήριο πιάτων– 5 μύθοι που καταρρίπτονται.

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ώστε να γλιτώσουμε το «βασανιστικό» πλύσιμο των πιάτων στο χέρι. Όμως κάνουμε μερικά λάθη στη χρήση του και άθελά μας συντελούμε στην φθορά της συσκευής μας.

Το καθάρισμα των πιάτων, είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να φαίνεται απλό όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία ώστε να υπολείμματα να αφαιρεθούν σωστά. Διάβασε παρακάτω μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους για το πλύσιμο πιάτων που πρέπει να καταρρίψεις για να μην χάνεις χρόνο και κόπο.

Μύθος 1: Πρέπει να ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων
Θα πρέπει να ξύνεις υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων και να αφαιρείς κομμάτια φαγητού. Όμως πλένοντας πολύ καλά τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων τα κάνει τελικά λιγότερο καθαρά από όσο νομίζεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το απορρυπαντικό πιάτων σου λειτουργεί με τα υπολείμματα τροφών. Επιπλέον, οι αισθητήρες του πλυντηρίου πιάτων καθορίζουν πόσο «σκληρή» είναι η επιφάνεια που πρέπει να καθαρίσει. Εάν τα πιάτα διαβάζονται ως καθαρά επειδή τα έχεις προπλύνει, το μηχάνημα θα εκτελέσει έναν πιο ελαφρύ πλύσιμο από ό,τι θα περίμενες.

Μύθος 2: Μπορείς να απολυμάνεις τα σφουγγάρια σου
Όλοι αποδεχόμαστε ότι τα σφουγγάρια γίνονται αηδιαστικά και κανείς δεν θέλει να μεταδώσει μικρόβια σε όλες τις επιφάνειες μαγειρέματος και φαγητού. Αλλά πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η απολύμανση των σφουγγαριών θα τους δώσει περισσότερη ζωή. Τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων ή τα βυθίζουμε σε διάλυμα χλωρίνης για να μην πεταχτούν. Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο είναι χάσιμο χρόνου, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επικίνδυνες επειδή σκοτώνουν τα ασθενέστερα βακτήρια – όχι τα ισχυρότερα – τα οποία έχουν πλέον περισσότερο χώρο για να πολλαπλασιαστούν.

Μύθος 3: Όσο περισσότερο σαπούνι ή απορρυπαντικό, τόσο το καλύτερο!
Σε αντίθεση με ό,τι νομίζεις, περισσότερο σαπούνι δεν σημαίνει περισσότερη καθαριστική «δύναμη». Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε απλώς να οδηγήσει σε ένα παρατεταμένο υπόλειμμα σαπουνιού που δύσκολα θα καθαρίσει. Απλώς χρησιμοποίησε λίγο απορρυπαντικό στο πλυντήριο πιάτων και θα δεις αμέσως την διαφορά.

Μύθος 4: Δεν χρειάζεται να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων
Θα νόμιζες ότι θα εξοικονομούσες χρόνο μη καθαρίζοντας το πλυντήριο πιάτων σου. Αλλά ένα βρώμικο πλυντήριο πιάτων θα έχει ως αποτέλεσμα βρώμικα πιάτα και, στη συνέχεια, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να τα πλύνεις ξανά. Αντίθετα, καθάρισε το μηχάνημα κάθε λίγους μήνες και μεταξύ των καθαρισμών, πρόσθεσε ένα μπολ με ξύδι στην επάνω σχάρα για να απαλλαγείς από τη συσσώρευση βρώμικου νερού.

Μύθος 5: Πρέπει να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό όταν πλένεις τα πιάτα.
Ναι, το ζεστό νερό μπορεί να είναι ένα μυστικό όπλο ενάντια στα πιάτα με υπολείμματα τροφίμων, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να χρησιμοποιείς πραγματικά κρύο νερό. Εάν κάποιο από τα πιάτα σου έχει υπολείμματα γαλακτοκομικών ή αμύλου (όπως οι πατάτες), μείωσε τη θερμοκρασία: Τα κολλώδη τρόφιμα θα γίνουν πιο κολλώδη και πιο δύσκολο να αφαιρεθούν όταν εκτεθούν σε ζεστό νερό.

πηγη Theissue.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments