Εργατικό Κέντρο Πάτρας-Μαρμούτας: “Ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά”

Δήλωση του Δημήτρη Μαρμούτα, Προέδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Εργατικό Κέντρο Πάτρας-Μαρμούτας: "Ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά"

Στην παρακάτω δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο:

“Εδώ και αρκετό καιρό δεκάδες σωματεία στην Πάτρα, οι Διοικήσεις τους, άλλοι πρωτοπόροι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι δίνουν καθημερινή μάχη μέσα σε κάθε επιχείρηση και εργοστάσιο για την οργάνωση του αγώνα εργαζομένων, υπερασπίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα κόντρα στα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης. Συγκρούστηκαν με την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις και την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς. Ανέπτυξαν πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων, περιοδειών, γενικών συνελεύσεων και συσκέψεων για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης μας για το νόμο έκτρωμα που πέρασε η κυβέρνηση, προετοίμασαν τις τελευταίες μεγάλες  απεργιακές κινητοποιήσεις. Κέρδισαν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.

Αυτές τις μέρες τα συνδικάτα συνεχίζουν αυτή τη μάχη, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τη Διοίκησή του δηλώνοντας πώς ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά και απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα συνδικάτα τους με σύνθημα «δυνατός εργάτης, είναι ο οργανωμένος εργάτης».

Την ίδια στιγμή οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, και οι φίλοι τους στη Πάτρα, σφυρούν αδιάφορα για όλα αυτά και συνεχίζουν να προκαλούν τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας που στενάζει. Σήμερα, για ακόμη μία φορά στρέφονται ενάντια στη σημερινή Διοίκηση του ΕΚΠ και αξιοποιώντας ξανά τα δικαστήρια ζητούν να διοριστεί Προσωρινή Διοίκηση του ΕΚΠ. Θέλουν πάση θυσία να ανακόψουν τη ζωντανή και μαχητική λειτουργία και δράση του Εργατικού Κέντρου.

Θέλουν με κάθε τρόπο να σταματήσουν κάθε αγωνιστική διάθεση και προοπτική, να βάλουν τους εργαζόμενους στο χέρι για να μην σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, όπως ακριβώς έκαναν και στη ΓΣΕΕ που τη μέρα που ψηφιζόταν το τερατούργημα της ΝΔ για την κατάργηση του 8ώρου, με απόφασή τους κάλεσαν τους εργαζόμενους να χειροκροτήσουν τη «σφαγή» τους και μάλιστα από τον καναπέ. Βέβαια, οι εργάτες δεν τους έκαναν τη χάρη και εκείνη τη μέρα διαδήλωσαν κατά χιλιάδες στις απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Πάτρα, όπου ζήσαμε τις μεγαλύτερες σε όγκο και παλμό απεργίες των τελευταίων χρόνων.

Είναι λογικό λοιπόν να τους τρομάζει όλο αυτό! Τρομάζουν και ανησυχούν μαζί με τους φίλους τους, τους εργοδότες που θέλουν πάση θυσία να υλοποιηθούν άμεσα τα αντεργατικά μέτρα. Σε αυτή την κατεύθυνση τους μπαίνει εμπόδιο το ΕΚ Πάτρας και η σημερινή Διοίκηση, γιατί αποδείξαμε στην πράξη με ποιους είμαστε, ποιους υπερασπιζόμαστε και σε ποιους απολογούμαστε. Στους πολλούς που έχουν και το δίκιο με το μέρος τους! Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, όσους μηχανισμούς κι αν επιστρατεύσουν. Το Εργατικό Κέντρο το έχουν αναγνωρίσει οι εργαζόμενοι, το εμπιστεύονται, και αυτοί είναι που θα υπερασπιστούν ξανά το δικό τους όπλο μέσα και από μαζικές, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν κάνουμε πίσω! “

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ