Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου: Μια γιορτή για την λήξη στης σχολικής χρονιάς!

Το σχολικό έτος έκλεισε με όμορφη κουβέντα, ευχές για το καλοκαίρι και πλούσιο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι φοιτούντες του σχολείου -“Πίσω από τον καθένα τους κρύβεται και μια ξεχωριστή κι αξιοθαύμαστη ιστορία”

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου: Μια γιορτή για την λήξη στης σχολικής χρονιάς! Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ.Τριανταφυλλόπουλος ο διευθυντής του σχολείου Δ.Μπαζιώτης και οι φιλόλογοι Κωνσταντίνα Γεροντίνη και Ευαγγελία Μουρτζούχου

Σε μια λιτή και ταυτόχρονα συγκινητική γιορτή, δόθηκαν τα απολυτήρια με αφορμή τη λήξη του διδακτικού έτους στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Συμπολίτες που στο διάβα της ζωής τους δεν είχαν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ατενίζουν πλέον το μέλλον με σημαντικά γνωστικά εφόδια διεκδικώντας με αξιώσεις μία θέση στην αγορά εργασίας ή την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρανή απόδειξη για τη σπουδαιότητα της ύπαρξης του Εσπερινού σχολείου.

Στην προσφώνησή του, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας-Πολιτισμού & Δια βίου μάθησης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Μπαζιώτης αναφέρθηκε στη ξεχωριστή σημασία της απονομής του τίτλου σπουδών που δίνει τη δυνατότητα σε συνειδητοποιημένους ανθρώπους να ανοίξουν νέους ορίζοντες στη ζωή τους. Παράλληλα ο κ΄. Μπαζιώτης αναφέρθηκε στη συνεισφορά της δημοτικής αρχής σε όλα τα ζητήματα του σχολείου και τις στοχευμένες ενέργειες που διατήρησαν την αυτοτέλεια και την συνέχιση λειτουργίας του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγίου.

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου: Μια γιορτή για την λήξη στης σχολικής χρονιάς!Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ΄.Γρ.Τριανταφυλλόπουλος στον χαιρετισμό του υπερτόνισε ότι είναι αυτονόητο χρέος της δημοτικής αρχής η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο σπουδαίο ρόλο του Εσπερινού Σχολείου που έχει κερδίσει δικαίως υψηλή θέση στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας «κάτι που φαίνεται τόσο από τη συμμετοχή κάθε έτος όσο κι από τα μάτια των ανθρώπων σήμερα εδώ… Πίσω από τον καθένα τους κρύβεται και μια ξεχωριστή κι αξιοθαύμαστη ιστορία» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα ο κ΄. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τις συνεχείς βελτιώσεις για τη σχολική στέγη, τον εξοπλισμό και τις συνθήκες φοίτησης σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του δήμου μας.

«ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΤΑΙ»

Η γιορτή έκλεισε με όμορφη κουβέντα, ευχές για το καλοκαίρι και πλούσιο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι φοιτούντες του σχολείου.
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου κ΄.Γαλιάτσος Άγγελος ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τη δημοτική αρχή για την προσπάθεια στήριξης του Εσπερινού Λυκείου, ενώ ενδεικτικό του κλίματος φοίτησης στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου το συγκινητικό κείμενο που ανέγνωσε η τελειόφοιτη Κατερίνα Χαρώνη:

«Και κάπου εδώ ένα όνειρο πραγματοποιείται! Το δικό μου όνειρο. Μπορεί κάποια πράγματα που για άλλους θεωρούνται φυσιολογικά για κάποιους άλλους να θεωρούνται όνειρα και άπιαστα!!! Έτσι και για μένα η απόκτηση ενός απολυτηρίου Λυκείου ήταν κάτι τόσο μακρινό τόσο απρόσιτο… που πριν τρία χρόνια ούτε το φανταζόμουν.
Πριν από χρόνια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων έπρεπε να σταματήσω το σχολείο. Κάποια στιγμή όμως μετά από ένα σοβαρό γεγονός αποφάσισα να βάλω προτεραιότητα στη ζωή εκτός από τις υλικές ανάγκες και τις μαθησιακές μου ανάγκες. Εκείνες που ήθελα και διψούσα τόσο να μάθω!!! Δυσκολίες πολλές μα δεν το έβαλα κάτω. Επιτέλους! Έφτασα στον προορισμό μου και συνεχίζω. Ποτέ μα ποτέ μη σας πει κανείς πως δεν μπορείτε να τα καταφέρετε! Πως είναι αργά… πως τι το θες αυτό το χαρτί τώρα σε αυτή την ηλικία, πως έγινες μάνα… γιαγιά, έφτασες πενήντα, τώρα τι ψάχνεις;… να απαντάτε, εμένα και τα όνειρά μου κανείς δεν θα μου τα πάρει!
Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου μέσα από τα βάθη της ψυχής μου και όλους τους συμμαθητές μου. Αλλά και όλους εκείνους που με παρότρυναν να προχωρήσω, αλλά και εκείνους που μου έλεγαν να σταματήσω. Σε όλους που με πίστεψαν και μη. Σας ευχαριστώ όλους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά είτε 17 είτε 27 είτε 47 η μάθηση δεν έχει ηλικία.
Καλό καλοκαίρι σε όλους!».

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ EΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θυμίζουμε ότι οι εγγραφές για το σχολ. έτος 2021-22 λήγουν την Παρασκευή, 2-7-21. Επειδή κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο να εμφανίζονται υποψήφιοι για εγγραφή μετά τη λήξη της προθεσμίας, με αποτέλεσμα να χάνουν άδικα μια πολύτιμη σχολική χρονιά, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση απολυτηρίου λυκείου –τίτλος απαραίτητος για κάθε επαγγελματικό βήμα στην εποχή μας- να επικοινωνήσουν με το Σχολείο στο τηλ. 2691062678, κάθε βράδυ, 7,00- 9,30. Θα ενημερωθούν για όλα τα θέματα που τυχόν τους απασχολούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και φοίτησης.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας και σε ανηλίκους που αποδεδειγμένα εργάζονται.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ