ΑΕΛ: «Στη Δικαιοσύνη για τις αδειοδοτήσεις»

Επιμένει ο Αλέξης Κούγιας για τις ΠΑΕ της Super League 2 που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση

ΑΕΛ: «Στη Δικαιοσύνη για τις αδειοδοτήσεις»

Συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα των αδειοδοτήσεων η ΠΑΕ ΑΕΛ, δηλαδή ο Αλέξης Κούγιας, επιδιώκοντας να ισχύσει ο κανονισμός και να μην αλλάξει σχετικά με τις ΠΑΕ που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν άδεια. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίηση της για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Super League 2 κ. Λεωνίδα Λεουτσάκου και του νομικού της συμβούλου κ. Αντώνη Βουγίδη στο να ελεγχθεί άμεσα τόσο το μετοχολόγιο των ΠΑΕ της Super League 2, όσο και η προσωπικότητα των φυσικών προσώπων που κατέχουν τις μετοχές.

2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συναινεί στο αίτημα του Ο.Φ. Ιεράπετρας, ώστε η εγγυητική επιστολή για την συμμετοχή στην Super League 2, η οποία σύμφωνα με τον νόμο Αυγενάκη πρέπει να έχει ύψος 150.000€, να υποβληθεί την 31/12/2021.

3. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε άποψη οποιασδήποτε ΠΑΕ, ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις στις ΠΑΕ της Super League 2 που θα αδειοδοτηθούν ή που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Στην περίπτωση κατά την οποία το Δ.Σ. της Super League 2, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. αποφασίσουν κάτι το αντίθετο από όσα προβλέπει η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της UEFA, η ΠΑΕ ΑΕΛ θα προσφύγει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην UEFA.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΕΛΙΚΩΣ συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, οποιαδήποτε και αν είναι η τελική μορφή του και ανεξαρτήτως αριθμού ομάδων θα ζητήσει εναρμόνιση των ποινών με αυτές που ισχύουν στην Super League 1 (η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της UEFA δεν κάνει διακρίσεις), αφού οι ποινές που ισχύουν σήμερα για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες οδηγούν στην ατιμωρησία και την πλειοψηφία των μετοχών των ΠΑΕ στους στοιχηματζήδες.

Η μόνη σχετική εξασφάλιση της αξιοπιστίας μιας ΠΑΕ είναι η εγγυητική επιστολή τραπέζης, εφόσον είναι γνήσια και όχι σαν αυτή την παλιά του Πλεξίδα των Τρικάλων, αλλά και ο σύγχρονος έλεγχος του πόθεν έσχες των χρημάτων, αλλά και το επάγγελμα των ιδιοκτητών.

Μόνο έτσι θα διοργανώσουμε αξιόπιστα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ