3 στις 4 ΜμΕ έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της πανδημίας

Ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά επισημάνθηκε στην διάρκεια του 8ου Στρατηγικού Συνεδρίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

ΜμΕ

Το 75% των ΜμΕ έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της πανδημίας ενώ το 66% δεν είχε πρόσβαση το προηγούμενο διάστημα στα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο πλαίσιο του 8ου Στρατηγικού Συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021» που διοργάνωσε το επιμελητήριο.

«Αυτό που ζητούν οι ΜμΕ είναι ισονομία και όχι προνομιακή μεταχείριση. Διασώζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διασώζεται η οικονομία και προς εκεί θα πρέπει να κινηθεί η πολιτεία» τόνισε ο πρόεδρος και επανέφερε την πρόταση για διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα με τη συμμετοχή εννέα υπουργών της κυβέρνησης (Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών, Προστασίας του Πολίτης, Εξωτερικών), εκπροσώπων κομμάτων, στελεχών του τραπεζικού τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και επιχειρηματικών ομίλων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η διαμορφωθείσα οικονομική πραγματικότητα και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια, οδηγώντας σε ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop