Λευκάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προωθούσε με σκάφη αλλοδαπούς προς την Ιταλία – BINTEO

Βίντεο από την επιχείρηση καταδίωξης και ακινητοποίησης ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στη Λευκάδα δημοσιοποίησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Λευκάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προωθούσε με σκάφη αλλοδαπούς προς την Ιταλία - BINTEO

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, με προορισμό την Ιταλία, με τη χρήση πλωτών μέσων.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δημοσιοποίησε πτικοακουστικό υλικό αναφορικά με εντοπισμό – καταδίωξη  και ακινητοποίηση ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς παράτυπα εισελθόντων προσώπων (ΠΕΠ) στη Λευκάδα.

Η εν λόγω επιχείρηση σχετίζεται με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα, με προορισμό την Ιταλία, με τη χρήση πλωτών μέσων, από την ΕΛ.ΑΣ και με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας και Λευκάδας.

Το ταχύπλοο σκάφος της σπείρας απέπλευσε από το νησί του Ιουνίου την Τετάρτη με προορισμό την Ιταλία, ακολουθώντας το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ιταλία, μέσω Αθήνας και Λευκάδας.

Κατά την επιχείρηση των αρχών, ωστόσο, οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος παρακολουθούνταν από την Αστυνομία και λίγο μετά τον απόπλου, το ταχύπλοο καταδιώχθηκε από στελέχη του Λιμενικού που συνέδραμαν στην επιχείρηση.

Ο Ουκρανός χειριστής δεν συμμορφώθηκε και προσπάθησε να ξεφύγει από τον κλοιό αυξάνοντας ταχύτητα. Οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν βολές στις μηχανές του σκάφους θέτοντάς τις εκτός λειτουργίας.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει, μάλιστα, ο χειριστής βούτηξε στη θάλασσα ωστόσο, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

 

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ