Αίγιο: Στήριξη του αγώνα για τη σταφίδα από Σκανδάμη και Πετράκο

Μαρίνος Σκανδάμης και Θανάσης Πετράκος εξέφρασαν την απόλυτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των παραγωγών.

Αίγιο: Στήριξη του αγώνα για τη σταφίδα από Σκανδάμη και Πετράκο

Πολλά είναι τα πολιτικά πρόσωπα που στηρίζουν το αίτημα της Παναιγιαλείου Ενωσης Συνεταιρισμών για την Κορινθιακή σταφίδα, μέσω απόσυρσης 8.000 τόνων αποθέματος, λόγω της πανδημίας.

Ο Αχαιός τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ Μαρίνος Σκανδάμης, εξέφρασε απόλυτη συμπαράσταση στον αγώνα των παραγωγών. Οπως και στο συλλαλητήριο του Αιγίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, στην πανδημία, βρίσκει χρήματα μόνο για κολοσσούς, γνωστούς και πελάτες. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει η παραμικρή ενίσχυση γι’ αυτούς που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια, όπως σταφιδοπαραγωγοί και υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η λύση βρίσκεται στα χέρια του Μαξίμου, αφού το υπουργείο λοιδορεί και υποτιμά τον αγώνα τους. Όχι, λεφτά για φίλους αλλά για σταφιδοπαραγωγούς» σημείωσε.

Ο τ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υπ. βουλευτής Αχαΐας ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος, με δική του παρέμβαση, αλλά και παρουσία στη συγκέντρωση σταφιδοπαραγωγών στο Αίγιο, τάχθηκε υπέρ της άμεσης απόσυρσης της σταφίδας, για απόσταξη, διανομή σε μαθητές, απόρους, νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατό, αστυνομία, δομές φιλοξενίας κ.λπ., ενώ προτείνει και πρόγραμμα προβολής – προώθησης στην ελληνική αγορά. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τον υπουργό. Δεν στηρίζει την απόσυρση πλεονασμάτων, επειδή συμφέροντα θέλουν να χρεοκοπήσει η ΠΕΣ για να ξαναφάνε τη σταφίδα τσάμπα. Αυτό είναι πολιτικό έγκλημα και οφείλει να πάρει θέση ο πρωθυπουργός. Ας προβληματιστεί γιατί δικοί του υπουργοί – βουλευτές (Δήμας, Ταγαράς, Λαμπρόπουλος, Τζαβάρας, Φωτήλας και Μαντάς) στηρίζουν το αίτημα», τονίζει εν αναμονή και του τι θα πει ο πρωθυπουργός στην Τρίπολη τη Δευτέρα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ