6 τρόποι για να μην τρώτε ζάχαρη και να χάσετε λίπος

ζάχαρη,λίπος

Αρκετοί αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορούν να χάσουν εύκολα λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.

Ο πραγματικός ένοχος όμως για την εναπόθεση λίπους στο συγκεκριμένο σημείο είναι η ζάχαρη – ειδικά τα πρόσθετα σάκχαρα, τα οποία οι κατασκευαστές τροφίμων διοχετεύουν κρυφά σχεδόν σ’ όλα τα τρόφιμα – από το ψωμί και τα αλλαντικά μέχρι το γιαούρτι.

Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 22 κουταλάκια του γλυκού – ή 88 γραμμάρια – πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα. Κάτι που θεωρείται ως και τέσσερις φορές παραπάνω από το όριο ασφάλειας μας.

Εκτός από το κοιλιακό λίπος, η αύξηση των τιμών του σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε: σακχαρώδη διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, ηπατική νόσο, κόπωση και τερηδόνα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι, ούτως ώστε να περιορίσετε την κατανάλωση ζάχαρης, και να απαλλαγείτε από το «σωσίβιο» της κοιλιάς.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων: Αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα πρόσθετων σακχάρων, τα οποία αναγράφονται εμφανώς στις ετικέτες. Μαθαίνοντας να αναγνωρίζετε τις διάφορες ονομασίες που χρησιμοποιούνται αντί για την ζάχαρη, μπορείτε να μειώσετε την «ακούσια» κατανάλωση ζάχαρης. Ορισμένα υποκατάστατα είναι τα εξής: Αγαύη, βύνη κριθαριού, καστανή ζάχαρη, χυμός ζαχαροκάλαμου, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, σιρόπι ζαχαροκάλαμου, γλυκαντικό καλαμποκιού, σιρόπι καλαμποκιού, δεξτρόζη, φρουκτόζη, γλυκόζη, μέλι, ιμβερτοποιημένη ζάχαρη, λακτόζη, ζάχαρη βύνης, σιρόπι βύνης, μαλτόζη, μελάσα, ακατέργαστη ζάχαρη, σακχαρόζη.

Εστιάστε στις φυτικές ίνες: Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μειώσετε την επιθυμία για ζάχαρη. Οι φυτικές ίνες όχι μόνο βοηθούν στην πέψη αλλά και επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης, βοηθώντας στον έλεγχο των δυσάρεστων αυξήσεων του σακχάρου στο αίμα.

Επιλέξτε ολόκληρα φρούτα αντί για χυμούς φρούτων: Τα ολόκληρα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα και φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τον οργανισμό να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι χυμοί φρούτων, ακόμη και αυτοί που χαρακτηρίζονται ως «φυσικοί» ή «100% χυμοί», στερούνται φυτικών ινών και μπορεί να προκαλέσουν απότομες αυξήσεις του σακχάρου, παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά.

Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ποτά: Προτιμήστε νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη ή καφέ αντί για αναψυκτικά, χυμούς φρούτων ή άλλα ζαχαρούχα ποτά. Τα ζαχαρούχα ποτά έχουν σημαντική ποσότητα θερμίδων. Αντίθετα, η ενυδάτωση του οργανισμού ή η κατανάλωση άλλων ροφημάτων χωρίς ζάχαρη μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιθυμία για ζαχαρούχα ποτά μακροπρόθεσμα.

Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας: Ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, μειώνοντας τις λιγούρες μέσα στην ημέρα και παρέχοντας ενέργεια. Ξεκινήστε την ημέρα σας με γεύματα που είναι χορταστικά και απαλλαγμένα από πρόσθετα σάκχαρα, όπως είναι, για παράδειγμα, τα αυγά ή τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ενσωματώστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη: Η κατανάλωση τροφίμων με άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της πείνας, καθώς και στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη. Εξάλλου, οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό . Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιορίζοντας την επιθυμία για σνακ με πρόσθετη ζάχαρη. Επομένως, σε κάθε γεύμα σας, μπορείτε να ενσωματώσετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ