600 ποδηλάτες στην εκκίνηση για τον αγώνα L’Étape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

600 ποδηλάτες στην εκκίνηση για τον αγώνα L’Étape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

Με την συμμετοχή σχεδόν 600 ποδήλατων από όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσει σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, ο  κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία θα χτυπήσει η «καρδιά» της Ελληνικής ποδηλασίας, καθώς θα λάβουν μέρος αθλητές, γυναίκες και άνδρες, από κάθε γωνιά του πλανήτη ενώ υπάρχουν και αρκετοί πατρινοί.

Σήμερα το πρωί, από τις 08.30 το πρωί και για 9 περίπου ώρες, οι ερασιτέχνες ποδηλάτες θα απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ και θα ξεπεράσουν τα όριά τους, ακολουθώντας μία από τις δύο αγωνιστικές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων: The Race 150km (υψομετρικά 2.300m) και The Ride 75km (υψομετρικά 1.150m). Τον αγώνα θα πλαισιώσουν οι παράλληλες δράσεις για οικογένειες και παιδιά που έχουν στόχο την εξοικείωση των νεαρών ηλικιών με το κίνημα της ποδηλασίας.

Αύριο, σειρά έχουν το Family Ride και το Kids Race. Στο πλαίσιο του Family Ride, από τις 09.00 έως τις 12.00, μικροί και μεγάλοι θα κάνουν ποδήλατο παρέα, απολαμβάνοντας μια όμορφη και ήπια βόλτα 28 χιλιομέτρων. Με ελάχιστη συμμετοχή τα δύο άτομα, το Family Ride είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που προσκαλεί οικογένειες με ανήλικα παιδιά, με φίλους ή συγγενείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί, ποδηλατώντας σε ένα τοπίο με μοναδική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Αμέσως μετά, ακολουθεί το Kids Race! Από τις 12.00 έως τις 14.00, τη σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά 6-12 ετών για να κάνουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα, το ποδήλατο, σε μια εύκολη και επίπεδη διαδρομή 500 μέτρων. Οι μικροί φίλοι θα ψυχαγωγηθούν και θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα της ποδηλασίας με βιωματικό τρόπο, ανακαλύπτοντας την αξία της «πράσινης» μετακίνησης.

 

Το 1ο L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA είναι η απόλυτη εμπειρία για ερασιτέχνες ποδηλάτες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να βιώσουν τα συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες που συμμετέχουν στον δημοφιλέστερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο.

 

 

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments