Πυροσβέστες στην έβδομη τέχνη

Στην πραγματική ζωή η φωτιά σπέρνει καταστροφή και θλίψη, στον κινηματογράφο, μας προσφέρει θεαματικές εικόνες και μερικές από τις καλύτερες ταινίες δράσης.

Πυροσβέστες στην έβδομη τέχνη

Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα ολόκληρη συγκλονίζεται από τις πυρκαγιές που έχουν χτυπήσει διάφορα σημεία της. Εικόνες φρίκης, με τεράστιες φλόγες να καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, γεμίζουν καθημερινά τις μικρές μας οθόνες, ενώ οι πυροσβέστες έχουν ανακηρυχθεί οι ήρωες της καθημερινότητάς μας.

Και ενώ στην πραγματική ζωή η φωτιά σπέρνει καταστροφή και θλίψη, στον κινηματογράφο, τον οποίο έχει γοητεύσει ουκ ολίγες φορές, μας προσφέρει θεαματικές εικόνες και μερικές από τις καλύτερες ταινίες δράσης. Ταινίες στις οποίες σε πρώτο πλάνο βλέπουμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών απέναντι σε φονικές πυρκαγιές. Και σήμερα σας παρουσιάζουμε κάποιες απ’ αυτές.

Ριψοκίνδυνοι άνδρες (2017)

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία παρουσιάζει μία ομάδα πυροσβεστών που θέτουν τον εαυτό τους σε τεράστιο κίνδυνο για να προστατεύσουν την πόλη τους σε μια ιστορική πυρκαγιά. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τζος Μπρόλιν και η Ντέμι Μουρ και πρόκειται για ένα θρίλερ γεμάτο δράση.

Πυροσβεστικός Σταθμός 49 (2004)

Αυτή η αμερικανική ταινία καταστροφής – θρίλερ παρακολουθεί τις αναμνήσεις του διοικητή της πυροσβεστικής από την Βαλτιμόρη Μάικ Κένεντι (Τζον Τραβόλτα) και του πυροσβέστη Τζέι Ράσελ (Χοακίν Φοίνιξ) από το παρελθόν τους. Η πλοκή κορυφώνεται όταν ο Τζέι εγκλωβίζεται σε ένα φλεγόμενο κτίριο και η ομάδα του παλεύει για να τον απελευθερώσει.

The Tower (2012)

Η πυροσβεστική είναι απαραίτητη σε κάθε χώρα. Στην Νοτιοκορεάτικη ταινία The Tower, μία τεράστια πυρκαγιά ξεσπάει σε έναν πολυτελή ουρανοξύστη την παραμονή των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα θρίλερ γεμάτο πολλές εντυπωσιακές εκρήξεις.

Κύματα φωτιάς (1999)

Αν ψάξετε το τρέιλερ της ταινίας στο YouTube, θα βρείτε ένα από τα πρώτα σχόλια να λέει «Αυτή η ταινία είναι ο λόγος που έγινα πυροσβέστης». Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα πυροσβεστών από το Σικάγο να κυνηγούν τα ίχνη ενός εμπρηστή. Στην ταινία βλέπουμε μία πλειάδα γνωστών ηθοποιών όπως οι Κερτ Ράσελ, Γουίλιαμ Μπόλντγουϊν, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Οι ηθοποιοί συμμετείχαν σε επιχειρήσεις με πραγματικούς πυροσβέστες του Σικάγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, ώστε να αποκτήσουν την πραγματική αίσθηση του πώς είναι να κάνεις αυτή τη δουλειά.

Firestorm (1998)

Σε αυτή την κλασική ταινία δράσης πρωταγωνιστούν οι Χάουι Λονγκ, Γουίλιαμ Φορσάιθ και Σκοτ Γκλεν. Και αυτή η ταινία τα έχει όλα: αποδράσεις από τη φυλακή, φόνο, απάτη με αλλαγή ταυτότητας, πυροσβέσεις και μία γυναίκα σε κίνδυνο. Είναι ένα θρίλερ με τις ταχύτητες στο τέρμα που θα σας κρατά από την αρχή έως το τέλος σε εγρήγορση.

Ο πύργος της κολάσεως (1974)

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι για τα εγκαίνια του μεγαλύτερου ουρανοξύστη στον κόσμο, ξεσπά φωτιά και τα πληρώματα των πυροσβεστών από όλη την πόλη προσπαθούν να τη σβήσουν. Αυτή η ταινία είναι σίγουρα παλαιότερη αλλά παρόλα αυτά περιέχει κλασικές σκηνές γεμάτες δράση, όπως ακριβώς θα περίμενε κάποιος από μια τέτοια ταινία.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ