7 «πράσινες σημαίες» στον εαυτό σου που δείχνουν ότι τα πας περίφημα

Ναι οκ, έχουμε μάθει πλέον αρκετά για πράσινες, κόκκινες και μπεζ σημαίες όσον αφορά στις ερωτικές μας σχέσεις, αλλά μήπως θα έπρεπε να ψάξουμε τις αντίστοιχες και για τον εαυτό μας;

happy Φωτογραφία από Leohoho (pexels.com)

Ναι οκ, έχουμε μάθει πλέον αρκετά για πράσινες, κόκκινες και μπεζ σημαίες όσον αφορά στις ερωτικές μας σχέσεις, αλλά μήπως θα έπρεπε να ψάξουμε τις αντίστοιχες και για τον εαυτό μας;

Ενίοτε είμαστε εγκλωβισμένες στο να βλέπουμε τις αρνητικές και πιο δύσκολες διαστάσεις της ζωής μας και μπορούμε να γίνουμε ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μας, όμως θα ωφελούσε να παίρναμε μία βαθιά ανάσα και να προσπαθούσαμε να κοιτάξουμε πιο αντικειμενικά την πορεία που κάνουμε στο δικό μας προσωπικό healing, σε αυτή την πορεία της γνώσης του εαυτού και της βελτίωσης όλων εκείνων των μοτίβων συμπεριφοράς και σκέψης που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν την πραγματικότητα, τις σχέσεις, αλλά και τη συνύπαρξη με το μέσα μας σαφώς δυσκολότερη.

Ας δούμε λοιπόν, κάποιες πράσινες σημαίες που δείχνουν πως τα πας περίφημα και είσαι στον σωστό δρόμο, σκέψου το σαν ένα πατ-πατ στην πλατούλα, για να πάρεις κουράγιο και να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

1. Κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου

Αυτές οι υποσχέσεις μπορεί να είναι μικρές ή μεγάλες, δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Μπορεί να έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου πως θα αρχίσεις να προσέχεις τη διατροφή σου και να γυμνάζεσαι ή να κρατάς ένα ημερολόγιο σκέψεων και συναισθημάτων. Ό,τι κι αν είναι, το να κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου δείχνει πρωτίστως πως σε παίρνεις στα σοβαρά και στη συνέχεια, χτίζει την αυτοπεποίθηση, αλλά και την πίστη και εμπιστοσύνη σου σε αυτό που είσαι.

2. Συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη στον εαυτό σου

Η διαδικασία του να γιατρέψουμε τον εαυτό μας δεν είναι και η πιο εύκολη που υπάρχει σε αυτό το σύμπαν και σίγουρα, δεν είναι μία ευθεία γραμμή, αρκετές φορές μπορεί να πισωγυρίσεις ή να δυσκολευτείς να περάσεις τον ψυχισμό σου στο επόμενο επίπεδο. Το να θυμάσαι επομένως, να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου με καλοσύνη και κατανόηση και να μη γίνεσαι ο πιο σκληρός και άδικος κριτής σου, θα ελαφρύνει την ψυχούλα σου και φυσικά, θα αρχίσει να αντικατοπτρίζεται και στις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου.

happy

Φωτογραφία από Lina Kivaka (pexels.com)

3. Προτιμάς την ποιότητα αντί της ποσότητας

Είτε πρόκειται για τον φιλικό σου κύκλο, για τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις σου, για τα projects στη δουλειά, όπως και εάν μεταφράζεται η ποιότητα αντί της ποσότητας για σένα, αυτό σημαίνει πως τιμάς τα όριά σου και φροντίζεις να προσφέρεις την ενέργειά σου εκεί που πραγματικά αξίζει.

4. Κρατάς τους άλλους υπεύθυνους για τις πράξεις τους

Αντί να αποφεύγεις κάθε είδους αντιπαράθεση και διαφωνία, δε φοβάσαι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου μπροστά σε κάτι που ξεπερνά τα δικά σου όρια και δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη και το φταίξιμο για οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει τριγύρω σου και μπορεί να μην είναι δικό σου. Ας σταματήσουμε πια να ζούμε, για να ικανοποιήσουμε τους άλλους!

5. Διαλέγεις τον δρόμο που είναι ο καταλληλότερος για σένα

Πολλές φορές, και ειδικά στην ψηφιακή εποχή των social media, νομίζουμε πως η ευτυχία, η προσωπική μας εξέλιξη και η όποια επιτυχία μας πρέπει να ακολουθούν τον ίδιο ακριβώς δρόμο ενός άλλου ανθρώπου, κάτι που ενίοτε μας οδηγεί σε έντονη απογοήτευση. Με το να αναγνωρίζεις πλέον πως η ζωή σου έχει τον δικό της ρυθμό και πως όλα συμβαίνουν διαφορετικά για σένα, συνεχίζεις να διαλέγεις εκείνες τις προκλήσεις που θα σε σπρώξουν στο επόμενο βήμα, χωρίς να σε συγκρίνεις.

happy

Φωτογραφία από Chermiti Mohamed (pexels.com)

6. Επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώσει όλα τα συναισθήματα χωρίς κριτική

Μπορεί να το έχεις αισθανθεί κάποια στιγμή, να θες να θυμώσεις και να το «μαζεύεις», να νιώθεις πόνο και θλίψη και να προσπαθείς να προσαρμοστείς σε μία τοξική θετικότητα, όμως όλα τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνεις έχουν κάποια βάση και λειτουργούν ως ενδείξεις, για να γνωρίσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να διαμορφώσεις έτσι τις συνθήκες της ζωής σου, ώστε να σου προσφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση. Άρα ναι, θέλουμε να νιώθεις όλα τα συναισθήματα, να τα «ακούς» και να μην κριτικάρεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου.

7. Ανακαλύπτεις ξανά εσένα

Ειδικότερα όσο μεγαλώνουμε και οι συνθήκες στη ζωή μας μπορεί να αλλάζουν ή να έχουμε μπει σε ένα μονοπάτι αυτογνωσίας ή εάν έχουμε αποφασίσει να ζήσουμε τη ζωή μας με μεγαλύτερη συνείδηση στις επιλογές και τις αποφάσεις μας, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εξαιρετικά μαγικό να ανακαλύπτουμε ξανά τον εαυτό μας, μακριά από κοινωνικές νόρμες και απαιτήσεις άλλων ανθρώπων στη ζωή μας. Παίρνεις ξανά τον χρόνο να γνωρίσεις αυτό που είσαι, να σε καταλάβεις σε βάθος, να ορίσεις πώς θα εξελιχθεί η ιστορία της ζωής σου και αυτό δε μπορεί παρά να είναι απελευθερωτικό και συναρπαστικό συνάμα.

 

Με πληροφορίες από poosh.com

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments