Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Απερρίφθη η προσφυγή των υγειονομικών για “πάγωμα”

Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε νέα αίτηση αναστολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού που είχαν καταθέσει γιατροί και νοσηλευτές

 

υγειονομικών

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας. Ζητούσαν “πάγωμα” της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αρχικά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αίτηση που απορρίφθηκε αφορούσε αυτή της ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο σε νεότερο τηλεγράφημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο ενημέρωσε ότι “διευκρινίστηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής που εξετάστηκε και απορρίφθηκε σήμερα δεν αφορά στην ΠΟΕΔΗΝ”

Η αίτηση που έχει καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και η αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Στάση εργασίας για τις αναστολές αλλά και έκκληση για εμβολιασμό όλων των υγειονομικών

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις με αίτημα κανένας εργαζόμενος “να μη χάσει τη δουλειά του” και να αναδείξει “τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία”. Αύριο, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ., για την Αττική στο υπουργείο Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και για την περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

Καλεί τους επαγγελματίες υγείας “έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό”, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι “δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1η Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο”, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.