9 κόλπα για την τέλεια μαγειρίτσα – Τι να κάνετε για να μην μυρίζει

Όλα τα προβλήματα της μαγειρίτσας εύκολα αντιμετωπίζονται, αρκεί να ακολουθήσουμε μερικές βασικές οδηγίες όσον αφορά την επιλογή των υλικών και την προετοιμασία της μαγειρίτσας μας.

μαγειριτσα-μαγείρεμα

Και έφτασε η στιγμή για την Ανάσταση και το πασχαλινό μας τραπέζι και η μαγειρίτσα αποτελεί παραδοσιακά ένα πιάτο των ημερών.

Αν και η μαγειρίτσα είναι μάλλον το πιο… αμφιλεγόμενο πιάτο της πασχαλινής περιόδου, η αλήθεια είναι πως πάντα υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι, ακόμα και αν δεν την απολαμβάνουν όλοι.

Το πιο συνηθισμένο παράπονο σε σχέση με το συγκεκριμένο φαγητό είναι η μυρωδιά του, καθώς τα εντόσθια, πράγματι, τείνουν να μυρίζουν λίγο πιο έντονα από τα περισσότερα φαγητά που έχουμε συνηθίσει. Άλλοι παραπονιούνται σχετικά με την υφή της μαγειρίτσας, η οποία συχνά έχει διάφορα σκληρά κομμάτια, ή ακόμα και με τη σύστασή της, που δύσκολα χυλώνει σωστά χωρίς να γίνει σαν λάσπη.

Όλα αυτά τα προβλήματα, όμως, εύκολα αντιμετωπίζονται, αρκεί να ακολουθήσουμε μερικές βασικές οδηγίες όσον αφορά την επιλογή των υλικών και την προετοιμασία της μαγειρίτσας μας.

Τα 2 μυστικά για να μη μυρίζει η μαγειρίτσα

Για να μη μυρίζει η μαγειρίτσα μας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η επιλογή που θα κάνουμε στα εντεράκια: προτιμήστε μικρά αρνάκια ή κατσικάκια (γάλακτος), καθώς αυτά τρέφονται με γάλα και έτσι δε μυρίζουν εξίσου έντονα, σε αντίθεση με τα πιο ώριμα ζώα.

Από εκεί και πέρα, ένα μυστικό για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η μυρωδιά είναι να σβήσετε τα συκωτάκια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, αφού τα σοτάρετε, αλλά πριν προσθέσουμε το νερό μας.

Τα κόλπα στο καθάρισμα για τέλεια μαγειρίτσα

Η πρώτη συμβουλή που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να βγει λευκή και «καθαρή» η μαγειρίτσα μας, είναι να έχουμε καθαρίσει τα εντόσθια πολύ καλά από το αίμα. Πρέπει λοιπόν, να τα πλύνουμε καλά, με άφθονο νερό. Ένα κόλπο που δεν ξέρουν πολλοί είναι να τα πλένουμε με κρύο νερό, για καλύτερη υφή στο φαγητό μας.

Στη συνέχεια, κόβετε τα εντόσθια σε μικρά κομματάκια. Φροντίστε να αφαιρέσετε τους λαιμούς (λαρύγγι), τους σκληρούς συνδετικούς ιστούς και αν θέλετε την καρδιά.

Για να καθαρίσετε τέλεια τη συκωταριά, την αφήνετε για 4 – 5 ώρες σε μια λεκάνη με νερό και παγάκια, ανανεώνοντας συχνά το νερό.

Ό,τι και να κάνετε, έπειτα θα τα στραγγίξετε καλά, αφήνοντάς τα σε ένα σουρωτήρι. Ένας τρόπος για να επισπεύσετε τη διαδικασία είναι να αλατίσετε πρώτα.

Μαγειρίτσα: 3 Μυστικά για το μαγείρεμα

  • Για να γίνει πιο ελαφριά η μαγειρίτσα, βράζετε τα εντόσθια για 10 λεπτά, μόλις τα καθαρίσετε.
  • Για να χυλώσει ωραία η μαγειρίτσα, το μυστικό είναι να τσιγαρίσετε τα συκωτάκια μαζί με ένα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
  • Το σωστό αυγολέμονο για να πετύχει χρειάζεται μόνο κρόκους αυγών και όχι ασπράδια.

 

Πηγή: ieidiseis.gr