9 στους 10 Έλληνες κρίνουν θετικά το gov.gr: Τι λένε για την πλατφόρμα

Σχεδόν καθολική αποδοχή του Gov.gr από τον πληθυσμό

gov.gr

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά αποδοχής του Gov.gr, που θεωρείται από τους πολίτες ότι αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός των 50 χρόνων από τη Μεταπολίτευση.

Το 89,5% των πολιτών κρίνουν θετικά και μάλλον θετικά την πλατφόρμα, όπως έδειξε και έρευνα του ETERON, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο. Αντίθετα, μόλις το 4,8% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα επιμέρους στοιχεία, που δείχνουν την καθολική αποδοχή του Gov.gr από τον πληθυσμό.

Ειδικότερα, θετικά κρίνουν την πλατφόρμα το 89,5% των ανδρών και το 89,4% των γυναικών, είτε εντός είτε εκτός Αττικής.

Στις ηλικιακές ομάδες, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρότι διαδικτυακό, η πιο θετική γνώμη εκφράζεται από τους πολίτες 55-64 ετών και οι 65+, με ποσοστά 90,3% και στις δύο κατηγορίες.

Θετικό ποσοστό 91,3% συγκεντρώνει η πλατφόρμα στους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στους αποφοίτους δευτεροβάθμιας το ποσοστό διαμορφώνεται στο 87,1%.

Το gov.gr φαίνεται μάλιστα ότι είναι αποδεκτό σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, με ποσοστά άνω του 90% στην ανώτερη και μεσαία προς ανώτερη τάξη, αλλά και στη μεσαία τάξη, ενώ ελαφρώς χαμηλότερα (88,5%) είναι τα ποσοστά στη μεσαία προς κατώτερη τάξη. Χαμηλότερα, αλλά και πάλι ψηλά είναι τα ποσοστά στην κατώτερη τάξη (78,6%).

Η πλατφόρμα φαίνεται ότι συγκεντρώνει και διαπαραταξιακή στήριξη. Ειδικότερα, θετικά εκφράζονται για αυτή οι πολίτες που δηλώνουν ότι πρόσκεινται στην Αριστερά (88,2%), την Κεντροαριστερά (95%), το Κέντρο (94,9%), την Κεντροδεξιά (89,4%), τη Δεξιά (91,1), αλλά και όσους θεωρούν ότι δεν τους εκφράζουν τέτοιοι διαχωρισμοί (81,9%).

Να σημειωθεί ότι το gov.gr θεωρείται από τα πλέον δημοφιλή σημαντικά γεγονότα των 50 ετών που μετρήθηκαν στην έρευνα. Επίσης, το 81% κρίνει θετικά την κατάργηση της βασιλείας, το 74,1% τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, το 75,8% την είσοδο στην ΕΟΚ, το 79,3% την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, το 96,7% τη θεσμοθέτηση της ισότητας των δύο φύλων, το 93,8% την ίδρυση του ΕΣΥ, το 88% την ίδρυση του ΑΣΕΠ, το 61,6% την είσοδο στην ΟΝΕ, το 57,5% τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 77,1% τη δημιουργία της Διαύγειας, το 14,1% το Μνημόνιο, το 45,5% το κίνημα των Αγανακτισμένων, το 25,2% το δημοψήφισμα του 2015 και το 32,8% τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

 

Διαβάστε επίσης

Ακίνητα: Συνεχίζεται το ράλι των τιμών, πού στρέφεται το ενδιαφέρον

Ευρωεκλογές 2024: Πώς θα ψηφίσουν όσοι έχουν επιλέξει την επιστολική ψήφο, όλη η διαδικασία

Μενίδι: Τη Δευτέρα η απολογία του καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνου, σήμερα η κηδεία της 40χρονης, ο εφιάλτης που ζούσε

Πάτρα: Χωρίς ρεύμα σχεδόν καθημερινά όλος ο βόρειος τομέας της πόλης