«Απλώς έκαναν την αρχή, ακολουθεί ένας μεγάλος δρόμος και στο χέρι τους είναι να τον φτιάξουν όπως θέλουν», το μήνυμα του Γ. Φουντούλη στους «χρυσούς» μικρούς του ΝΟΠ

«Ένιωσα παρακολουθώντας τον τελικό την αγωνία τους, το άγχος τους, το πάθος τους και θυμήθηκα και εγώ τον εαυτό μου όταν ήμουν στην ηλικία τους»

«Απλώς έκαναν την αρχή, ακολουθεί ένας μεγάλος δρόμος και στο χέρι τους είναι να τον φτιάξουν όπως θέλουν», το μήνυμα του Γ. Φουντούλη στους «χρυσούς» μικρούς του ΝΟΠ

«Είδα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα. Ένιωσα παρακολουθώντας τον τελικό την αγωνία τους, το άγχος τους, το πάθος τους και θυμήθηκα και εγώ τον εαυτό μου όταν ήμουν στην ηλικία τους. Να ξέρουν όλα τα παιδιά ότι απλώς έκαναν την αρχή και ακολουθεί ένας μεγάλος δρόμος και στο χέρι τους είναι να τον φτιάξουν όπως θέλουν».

Αυτά τόνισε με νόημα μιλώντας στην «Π» ο αρχηγός της Εθνικής πόλο και αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, Γιάννης Φουντούλης, που παρακολούθησε τον προχθεσινό τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο Μίνι Παίδων και μάλιστα έκανε την απονομή στους «χρυσούς» πιτσιρικάδες του ΝΟΠ.

Παράλληλα έσπευσε να τους στείλει και το δικό του μήνυμα λέγοντας: «Να γνωρίζουν ότι ο αθλητισμός έχει χαρές και απογοητεύσεις και συνήθως οι απογοητεύσεις είναι μεγαλύτερες. Ομως δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουν να προσπαθούν και να κυνηγούν την εξέλιξη και τη βελτίωση σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής τους».

-Επειδή είστε από την επαρχία και έχετε ζήσει  ως αντίπαλος, ως παίκτης της Χίου στην οποία ξεκινήσατε την καριέρα σας, την εποχή που ο ΝΟΠ πρωταγωνιστούσε στο Ελληνικό πόλο,  τί πρέπει να κάνει για να μπορέσει να επιστρέψει πάλι στο προσκήνιο;

«Δεν γνωρίζω όλα τα τεκταινόμενα, αλλά γνωρίζω ότι Πάτρα τα τελευταία χρόνια είναι παρούσα στις τελικές φάσεις των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε ηλικιακές κατηγορίες. Έχει κερδίσει μετάλλια, πρωταγωνιστεί και φαίνεται ότι έχει γενιά παιδιών με πολύ ταλέντο.

Εάν λοιπόν δοθεί η ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά και μπορέσει να τα κρατήσει και όλοι μαζί τα επόμενα χρόνια στηρίξουν αυτόν τον κορμό θα έχουν κάνει το επόμενο βήμα για την επιστροφή προκειμένου και πάλι ο ΝΟΠ να βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία έχοντας και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως είδα και εγώ αρκετά παιδιά έχουν πλούσιο ταλέντο και μπορούν τα επόμενα χρόνια να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην πρώτη ομάδα και να φέρουν τον ΝΟΠ στη θέση που αρμόζει στην ιστορία του».

-Είναι η χρονιά που διανύουμε η χρονιά του Ελληνικού πόλο; Μετάλλια σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές κατηγορίες στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αποκορύφωμα το αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί το πόλο να γίνει Εθνικό άθλημα;

«Εθνικό άθλημα βάση των επιτυχιών μπορεί να είναι, αλλά αυτό θα πρέπει να περαστεί στη συνείδηση και στην αντίληψη του κόσμου.

Εμείς ως Εθνική ομάδα έχουμε κάνει ότι μπορούμε και το κίνητρό μας είναι πλέον να κάνουμε και άλλα παιδιά να έρθουν στον χώρο του υγρού στίβου για να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν».

-Έχει περάσει καιρός από την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχετε πλέον συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας σας στο Τόκιο;

«Όταν είσαι εκεί στους Αγώνες στην άλλη άκρη της γης δεν μπορείς να το νιώσεις.

Όμως με την επιστροφή μας στην Ελλάδα και όσο περνάει ο χρόνος, τις αντιδράσεις του κόσμου και την αγάπη που έχουμε λάβει σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε τι έχει συμβεί και όσο περνάει ο καιρός θα το εκτιμούμε ολοένα και περισσότερο».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ