9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας: Μία γλώσσα προγραμματισμού έφερε κοντά πέντε χώρες

Στο πλαίσιο  της διακρατική εκπαίδευση και της τελετή λήξης στο πλαίσιο του έργου ERASMUS+ με τίτλο:
«ROBOTICS AND CODING»

9ο,Εσπερινό,ΕΠΑΛ,Πάτρας

Το 9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου με τίτλο: «ROBOTICS AND CODING», χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα «ERASMUS+ΚΑ2- Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων», διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο την εβδομάδα 27/03-31/03/2023, για 5μελή αντιπροσωπία καθηγητών από κάθε χώρα (Γαλλία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Τουρκία), προκειμένου να εκπαιδευτούν στη γλώσσα προγραμματισμού «Arduino» και στην εκτέλεση μιας συγκεκριμένης εργασίας από τον υπολογιστή, ως διαδικασία εφαρμογής και ανάπτυξης με διάφορα σύνολα εντολών.

9ο,Εσπερινό,ΕΠΑΛ,Πάτρας

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους καθηγητές του 9ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι να δημιουργήσουν το εκπαιδευτικό υλικό και να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες προκειμένου να εξαχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και η τελετή λήξης του έργου, κατά την οποία αποδόθηκαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στη εκπαίδευση.

9ο,Εσπερινό,ΕΠΑΛ,Πάτρας

Στο έργο «Robotics and Coding» συμμετείχαν σχολεία από τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Ελλάδα, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε εκπαιδευτικά και τεχνολογικά θέματα προγραμματισμού και αυτοματοποίησης.

9ο,Εσπερινό,ΕΠΑΛ,Πάτρας

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, οι καθηγητές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, αφού ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, υπό τη συνοδεία των καθηγητών του 9ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και στους χώρους της Achaia Clauss.

9ο,Εσπερινό,ΕΠΑΛ,Πάτρας

Στην όλη εκδήλωση στάθηκαν αρωγοί ο Δήμος Πατρέων, οι εταιρείες NOVATEC και ACHAIA CLAUSS. H Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας τους ευχαριστούν θερμά.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ