Νοσοκομείο Ρίου: Μόνιμες νοσηλεύτριες μετά από 14 χρόνια

Τονωτική ένεση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, οι πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτριών.

 

Νοσοκομείο

Ημέρα χαράς η χθεσινή Τετάρτη 17/07/2024, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Μετά από 14 χρόνια ορκίστηκαν οκτώ άτομα μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

«Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο μας έχουν να γίνουν από το 2010, εκτός 2 θέσεων το 2016» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος προσθέτοντας ότι «τοποθετήθηκαν άμεσα σε κλινικές και τμήματα που είχαν επείγουσες ανάγκες».

Τα καλά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συνεχίζονται καθώς, όπως μας ανακοίνωσε ο κ. Μπάκος, σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ θα προστεθούν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του νοσοκομείου:

⦁ 3  Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής

⦁ 86 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής 

⦁ 23 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής

«Με το δυναμικό αυτό ενισχύεται σημαντικότατα το νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΓΝΠ, όπου θα συμπληρωθούν άμεσα τα όποια κενά και θα υπάρξει πλήρης νοσηλευτική στήριξη της κάθε κλινικής τμήματος» αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου προσθέτοντας:

«Με τη συνεχή φροντίδα και αρωγή του υπουργείου Υγείας, καταφέραμε με τις προσλήψεις αυτές να συμπληρωθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις της νοσηλευτικής σε όλες τις βαθμίδες. Υπολείπονται μόλις 12 κενές θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνολο 756 θέσεων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας».

Με την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων τους και από τους παραπάνω προσληφθέντες, ο διοικητής του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά το ΠΓΝΠ θα έχει συμπληρωμένες όλες τις οργανικές του θέσεις. «Με την ενίσχυση του νοσοκομείου μας και με επικουρικό προσωπικό που αγγίζει τις 250 προσλήψεις και με συμπληρωμένες όλες τις οργανικές θέσεις θεωρούμε πλέον, ότι ουδέποτε το ΠΓΝΠ διέθετε τόσο νοσηλευτικό προσωπικό».

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν το νέο προσωπικό τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του ΠΓΝΠ, καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ρεπό και των αδειών που τους οφείλονται. «Εχουμε ξεπεράσει τα όριά μας προ πολλού. Από τη μία η υποστελέχωση και από την άλλη η διετία της πανδημίας μάς έχουν εξαντλήσει ψυχοσωματικά. Μας οφείλονται δεκάδες ρεπό και για τις κανονικές άδειες θα πρέπει να λείψουμε ένα χρόνο συνεχόμενο για να καλύψουμε τις οφειλόμενες. Υπάρχουν τμήματα αρκετά υποστελεχωμένα με δύο νοσηλεύτριες για 30 ασθενείς. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, να τελειώνει η νυχτερινή το πρωί και το μεσημέρι να ερχόμαστε πάλι για να καλύψουμε και την απογευματινή. Εχουμε ανάγκη από ξεκούραση, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς μας» μας ανέφερε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού.