Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: H σοκαριστική ανάρτηση του δράστη πριν την επίθεση

Το προφητικό μήνυμα αποκαλύφθηκε σε Αμερικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με κορυφαίους αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου την Τετάρτη.

Trump

Ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ είχε κάνει μια ανατριχιαστική ανάρτηση σε διαδικτυακή πλατφόρμα λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 20χρονος, έγραψε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στο διαδίκτυο, το οποίο υπονοούσε τα σκοτεινά σχέδια για την ημέρα που θα πυροβολούσε στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σαββατοκύριακο.

Το προφητικό μήνυμα αποκαλύφθηκε σε Αμερικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με κορυφαίους αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου την Τετάρτη.

 

«Η 13η Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου»

«Η 13η Ιουλίου( σ.σ. ημέρα της απόπειρας δολοφονίας) θα είναι η πρεμιέρα μου, παρακολουθήστε την εξέλιξή της», φέρεται να έγραψε ο 20χρονος ένοπλος στο Steam, μια δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπου οι παίκτες επικοινωνούν μεταξύ τους, μετέδωσε το Fox News.

Ο 20χρονος Κρουκς είχε επίσης στο κινητό του εικόνες του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, καθώς και του προέδρου Μπάιντεν, και έψαξε τις ημερομηνίες του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών και της συγκέντρωσης του Τραμπ στην Πενσυλβάνια – όπου πυροβόλησε τον 45ο πρόεδρο από μια κοντινή ταράτσα, δήλωσαν πηγές των αρχών επιβολής του νόμου στην εφημερίδα The Post.

Οι ερευνητές ψάχνουν τα τηλέφωνα και τον υπολογιστή του δράστη σε αναζήτηση απαντήσεων για την απόπειρα δολοφονίας – αλλά δεν έχουν ακόμη εντοπίσει κίνητρο.

Η διερεύνηση του ιστορικού αναζητήσεων του δράστη δεν αποκάλυψε σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος ανήκε ο νεαρός -που είναι εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος-, σύμφωνα με το ABC News, το οποίο μετέδωσε πρώτο την ανακάλυψη. Ο Κρουκς, ο οποίος πυροβολήθηκε δευτερόλεπτα αφότου πυροβόλησε εναντίον του πρώην προέδρου, είχε δύο κινητά τηλέφωνα – ένα κύριο που βρέθηκε κοντά στη σορό του και ένα δεύτερο στο σπίτι του που είχε μόλις 27 επαφές, σύμφωνα με το Fox.

New York Post

Νέα στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Λεπτομέρειες για το ιστορικό των αναζητήσεών του δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς έγινε γνωστό ότι πέρασαν 20 λεπτά μεταξύ της στιγμής που οι ελεύθεροι σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισαν για πρώτη φορά τον Κρουκς σκαρφαλωμένο σε μια ταράτσα με ένα όπλo και της στιγμής που άρχισε να πυροβολεί τον πρώην πρόεδρο.

Από τα πυρά σκοτώθηκε ένας 50χρονος πατέρας δύο κοριτσιών που ήταν παρών και τραυματίστηκαν άλλοι δύο διαδηλωτές. Πολλές πηγές των αρχών επιβολής του νόμου και βουλευτές που ενημερώθηκαν για την έρευνα δήλωσαν στο ABC ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές είδαν τον Κρουκς στην οροφή έξω από τη ζώνη ασφαλείας του συλλαλητηρίου στις 5:52 μ.μ. (τοπική ώρα) πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί στις 6:12 μ.μ. Το συγκλονιστικό χρονικό κενό των 20 λεπτών επιβεβαιώθηκε από τις πηγές της New York Post.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το iefimerida, ο Κρουκς αναγνωρίστηκε ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» πάνω από μία ώρα πριν από τους πυροβολισμούς, όπως δήλωσαν πηγές. Αφού έριξε τον πρώτο πυροβολισμό, οι ελεύθεροι σκοπευτές τον εξουδετέρωσαν μέσα σε μόλις 26 δευτερόλεπτα, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η υ φερόμενη καθυστέρηση στην εξουδετέρωση του δράστη εντείνει τις έρευνες για το πώς ανταποκρίθηκε η Μυστική Υπηρεσία στην απειλή.

 

Διαβάστε επίσης:

Τρένο: Αρνηση της ΕΕ για την υπογειοποίηση, η πόλη και το λιμάνι της κινδυνεύουν να αποκοπούν

Καιρός: Πάνω από 40°C η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή,επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Πάτρα: Τον εκβίαζαν εν ζωή, τον έκλεβαν και μετά θάνατον!

«Τρέχει» με 50% η Πατρών-Πύργου, στην «Ολυμπια οδό» σήμερα ο υπουργός Υποδομών

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη