Χρηστίδης: Με τις αναδρομικές χρεώσεις στο ρεύμα η κυβέρνηση σπρώχνει τους καταναλωτές στο χείλος του γκρεμού

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά να επανεκδώσουν οι πάροχοι τους σχετικούς λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς τις επιβαρύνσεις

Χρηστίδης

«Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα χάος σχετικά με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς ρεύματος.
Η σχετική ΚΥΑ που προβλέπει την επιστροφή εκατομμυρίων που είχαν βεβαιωθεί ως κρατικές επιδοτήσεις δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, δηλαδή μεθοδεύτηκε προκειμένου το περιεχόμενό της να μην γίνει γνωστό, πριν από τις ευρωεκλογές. Είναι, όμως, σαφές ότι η κυβέρνηση γνώριζε τι έχει συμβεί και είχε έτοιμη τη σχετική ΚΥΑ.» αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και συνεχίζει: “Ακολούθησε γενική κατακραυγή από επαγγελματίες και οργανώσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Ήδη, τόσο επαγγελματίες όσο και πολίτες λαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που καλούνται να αποπληρώσουν προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα στις επιχειρήσεις τους.

Οι λογαριασμοί που καταφθάνουν, όπως επιβεβαιώσαμε και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που οι επαγγελματίες έχουν να καταβάλλουν τον ΦΠΑ β’ τριμήνου, την πρώτη δόση του υπέρογκου – ακόμα και για ανύπαρκτα έσοδα – φόρου εισοδήματος και να καταβάλλουν το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους τους.
Η μεθόδευση της κυβέρνησης, οι μεγάλες καθυστερήσεις στις αποφάσεις και εν τέλει η προχειρότητα που την χαρακτηρίζει οδηγεί χιλιάδες επαγγελματίες σε απόγνωση.

Καλούμε την κυβέρνηση:

1. Άμεσα να δημοσιεύσει υπουργική απόφαση που θα διασφαλίζει ότι δεν θα πληρωθούν και δεν θα αναζητηθούν σε καμία χρονική στιγμή τα ποσά που ζητούνται από τους επαγγελματίες λόγω δικών της λαθών

2. Να επιβάλλει άμεσα στους παρόχους ενέργειας την επανέκδοση των λογαριασμών ρεύματος χωρίς τις αναδρομικές χρεώσεις που έχουν υπολογιστεί και αποστέλλονται με τους τρέχοντες λογαριασμούς ρεύματος

3. Να διασφαλίσει άμεσα ότι κανένας επαγγελματίας δεν θα δει την επιχείρησή του να μην λειτουργεί λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης για τους λάθος λογαριασμούς που εκδόθηκαν με δική της ευθύνη

4. Να μην διανοηθεί να δηλώσει να πληρωθούν οι λογαριασμοί και ότι αυτά τα ποσά που άδικα θα επιβαρυνθούν θα συμψηφιστούν με μελλοντικούς λογαριασμούς ή θα επιστραφούν διότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, σε αντίθεση με τους παρόχους ενέργειας δεν διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα για να ανταποκριθούν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους και δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν να τους επιστραφούν τα χρήματα και μάλιστα άτοκα όταν για την παραμικρή δική τους καθυστέρηση επιβαρύνονται με πρόστιμα και προσαυξήσεις

Η ΝΔ είναι σταθερά ενάντια στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και το έχει αποδείξει πέντε χρόνια τώρα. Αυτή όμως η εμμονή της οδηγεί την πλειοψηφία των πολιτών στην φτωχοποίηση.

Τα αρμόδια υπουργεία να αφήσουν το κρυφτούλι και ο κ. Μητσοτάκης να λύσει άμεσα το πρόβλημα με γνώμονα το συμφέρον και τη διευκόλυνση των πληττόμενων επαγγελματιών”.