Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω του παγκόσμιου black out

Πρόβλημα σε οκτώ πτήσεις καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω του παγκόσμιου black out των συστημάτων της Microsoft.

λόγω

Πρόβλημα σε οκτώ πτήσεις καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω του παγκόσμιου black out των συστημάτων της Microsoft.

Τα αεροπλάνα ήρθαν στο Ηράκλειο, προσγειώθηκαν αλλά δεν μπορούν να φύγουν καθώς οι πτήσεις είναι ενταγμένες στο σύστημα που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Όπως είπε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας γίνεται χειροκίνητα η διευθέτηση των πτήσεων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ωστόσο επειδή είναι δεκάδες οι πτήσεις που έρχονται, προκαλείται μια γενικότερη πίεση στο σύστημα.

 

Χωρίς προβλήματα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σημειώνεται ότι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εξελίσσεται δίχως προβλήματα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πριν λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος στον τομέα επικοινωνίας του Αεροδρομίου, μόνον ορισμένες εκ των αεροπορικών εταιρειών έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα τα οποία όμως υπερβαίνουν με καταφυγή σε … παραδοσιακές μεθόδους Check In (χρήση καρτών κλπ). Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ή καθυστερήσεις πτήσεων, πέραν του συνήθους.

 

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο μπλακ άουτ: «Μπλε οθόνη θανάτου» από τα Windows, προβλήματα σε τράπεζες, αεροδρόμια και ΜΜΕ

ΝΕΟΤΕΡΑ Πάτρα: Φωτιά στην περιοχή του Ρωμανού, επί ποδός η Πυροσβεστική ΦΩΤΟ

Καύσωνας: Πότε θα πάρουμε ανάσα, έρχονται θερμικές καταιγίδες, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Μηχανογραφικό 2024: Επέλεξαν σπουδές στον τόπο τους, μέχρι πότε και τι αλλαγές μπορούν να γίνουν

Εισβολή χάκερ στο Κτηματολόγιο: Απέκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων