ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: «Υπογειοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής»: Το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της απόρριψης της υπογειοποίησης του τρένου

ΤΡΕΝΟ ΠΑΤΡΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ

«Υπογειοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής: Το πιο σύντομο ανέκδοτο!». Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόρριψη της υπογειοποίησης του τρένου.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Αν δεν ήταν το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί το μέλλον της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μέχρι Ηλεία και Μεσσηνία, θα λέγαμε ότι οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα της έλευσης του τρένου στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι… για γέλια! Δυστυχώς όμως κανείς δεν γελάει με τους τραγικούς χειρισμούς του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που είχαν ως αποτέλεσμα τη δεύτερη απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του έργου της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε ακούσια είτε εσκεμμένα, καταδικάζει την περιοχή στην μιζέρια, την υπανάπτυξη και την φτώχια. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί, μετά το πρώτο «Βατερλό», το πρώτο φιάσκο, ότι θα πάρει την υπόθεση πάνω του. Κατά πώς φαίνεται γι’ ακόμα μια φορά η… «πλάτη» του Πρωθυπουργού δεν σηκώνει την Πάτρα και την Αχαΐα.

Τώρα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας μας λέει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον σχέδιο και ότι εξετάζει να υποβάλλει για τρίτη (!) φορά το έργο στην Ε.Ε., το 2025!!! Με άλλα λόγια, όπως λέει κι ο λαός: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Η κοροϊδία της τοπικής κοινωνία πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα. Από την έγκριση των άλλων προτάσεων που υπέβαλε η Κυβέρνηση φαίνονται ποιες είναι οι προτεραιότητες της. Η Πάτρα και ο λαός της Δυτικής Πελοποννήσου δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Απαιτούμε εδώ και ΤΩΡΑ όσα μας αναλογούν, όσα μας αξίζουν. Πρέπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να αναλάβει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Μόνο έτσι θ’ αποδείξει αν έχει έμπρακτο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του, αλλιώς θα είναι πλέον σαφές στους πάντες ότι το παραπέμπει στις… γαλάζιες καλένδες!!!».