Καύσωνας: Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες, πότε ξεκινά βαθμιαία υποχώρηση

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

καύσωνας

Mέχρι αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας οι συνθήκες καύσωνα με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Από την Τρίτη 23 Ιουλίου θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, η οποία θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά, σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου και αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στον νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, που τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή.

 

 

Διαβάστε επίσης

Κέρκυρα: Σοβαρό τροχαίο με σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό,ένας νεκρός BINTEO

Αχαΐα: Ξαπλώστρες για όλα τα βαλάντια, πού χρεώνονται και πού μπορείς να κάτσεις δωρεάν, το μοντέλο της ελάχιστης κατανάλωσης

Καιρός: Πότε έρχεται πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε Αχαΐα και Ηλεία ,σε ποια δάση θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Πάτρα – ΧΑΡΤΗΣ

Πάτρα: Ανησυχία στο Ακταίο για τις δεξαμενές – Καύσιμα ή οικόπεδα;

Καμπανάκι Παπαδόπουλου για τον σεισμό στα Χανιά: Έγινε στο ίδιο σημείο με τη μεγαλύτερη δόνηση ως τώρα στη Μεσόγειο

Πέθανε ο κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός – Η λιτή ανακοίνωση

Και η Πάτρα στο πλάνο κοινωνικές κατοικίες – Θα κατασκευαστούν σε εκτάσεις του Δημοσίου