Έβρος: Πού στρέφονται οι έρευνες για τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα

Τι εξετάζουν οι Αρχές για το επεισόδιο στον Έβρο με τους πυροβολισμούς στα σύνορα στο οποίο τραυματίστηκε ένας συνοριοφύλακας.

Έβρος

Οι έρευνες των αρχών για το επεισόδιο στον Έβρο συνεχίζονται με τις Αρχές να εξετάζουν υλικό από κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στον φράχτη του Έβρου προκειμένου να εντοπίσουν από πού προήλθαν οι πυροβολισμοί κατά των συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Βόρεια Ελλάδα, Βαγγέλη Κοκολάκου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υπήρχε αναφορά ότι μεγάλο γκρουπ μεταναστών κινούνταν προς το σημείο, σηκώθηκε drone των ελληνικών αρχών, το οποίο ωστόσο δεν έχει καταγράψει στην στιγμή των πυροβολισμών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι,  ο 56χρονος φέρει διαμπερές τραύμα, κάτι που σημαίνει ότι δέχθηκε πυροβολισμό από όπλο μεγάλου διαμετρήματος.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής δείχνουν πως πρόκειται για διακινητές, επικίνδυνους, που δεν διστάζουν ακόμα και να πυροβολήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χρησιμοποιούν επικίνδυνες μεθόδους για την διακίνηση. Οδηγώντας επικίνδυνα και συνεχώς στο αντίθετο ρεύμα προκαλώντας τροχαία ατυχήματα. Όπως και χθες στο Σουφλί που το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες και βγήκε εκτός δρόμου.

Η κατάσταση της υγείας του συνοριοφύλακα

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του τραυματισμένου από πυροβολισμό συνοριοφύλακα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ο 56χρονος -ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον και η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο συνοριοφύλακας τραυματίστηκε χθες το απόγευμα από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στη διάρκεια περιπολίας σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.