Επιβεβαίωση του pelop.gr: 1.838 δενδρύλλια σε δασική περιοχή στα Βαρδούσια Φωκίδας

Η συγκομιδή από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων θα έφθανε τα 920 κιλά κάνναβης περίπου. Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την διακίνηση της κάνναβης κυμαίνεται από 1.836.000 ευρώ μέχρι και 2.746.000 ευρώ

pelop

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ του pelop.gr και της εφημερίδας Πελοπόννησος για τη μεγάλης έκτασης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας στη Φωκίδα.

«Αποκάλυψαν» χασισοφυτεία 1.810 δενδρυλλίων οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, που αναζητούνται, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Για την κατάσχεση και εκρίζωση των δενδρυλλίων, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις 22-07-2024, σε δύσβατη ορεινή δασική περιοχή στα Βαρδούσια Φωκίδας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία, όπου καλλιεργούνταν (1.838) δενδρύλλια κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη, από πυκνή δασώδη βλάστηση, χωρισμένο σε πέντε επίπεδα.

Οι κατηγορούμενοι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό ποτίσματος με δύο δεξαμενές χωρητικότητας 500 λίτρων έκαστη, ενώ εντός του χώρου της φυτείας είχαν ανεγείρει δύο αυτοσχέδια ξύλινα παραπήγματα και είχαν τοποθετήσει τρεις σκηνές κατασκήνωσης.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια και θα αποσταλούν στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.